25. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Pravi gentlemani šalju poruke

Kombinacija ubrzanog životnog stila i moderne tehnologije promijenila je percepciju o tome što djevojke smatraju gentlemenima...

Pravi gentlemani šalju poruke

Kombinacija ubrzanog životnog stila i moderne tehnologije promijenila je percepciju o tome što djevojke smatraju gentlemenima.

Romantične poruke i redoviti Facebook postovi zamijenili su pridržavanje kaputa i kupovinu cvijeća, pokazalo je istraživanje.

„Koncept gentlemana nije staromodan ni zastario, jer i današnje djevojke očekuju pažnju od dečki, te iskazivanje poštovanja. Promijenio se samo način na koji se iskazuje.

Šarm, brižnost i osjećajnost nužne su da bi u nekoj vezi vidjeli potencijal i igraju važnu ulogu u percepciji zajedničke budućnosti, ali prirodno je da se kroz godine gentlemensko ponašanje promijenilo.

Od muškaraca se ne očekuje više da se dižu svaki put kada dame za stolom ustaju, ali se od njih očekuje da se javljaju na svaki poziv, redovito pišu i odgovaraju na poruke, stavljaju pažljive postove na Facebook“, kaže Austin Reed, voditelj istraživanja kojim se pokušavalo utvrditi novo poimanje gentlemana u društvu.