29. ožujka 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Kako se riješiti ovisnosti o Facebooku?!

Facebook je zabavan način za povezivanje sa prijateljima, kolegama, članovima obitelji, ali i za kvizove, razne igrice i aplikacije. Ukoliko ne pazite na vrijeme provedeno na Facebooku ono može prijeći...

Kako se riješiti ovisnosti o Facebooku?!

Facebook je zabavan način za povezivanje sa prijateljima, kolegama, članovima obitelji, ali i za kvizove, razne igrice i aplikacije. Ukoliko ne pazite na vrijeme provedeno na Facebooku ono može prijeći svaku granicu. Evo nekoliko savjeta kako smanjiti ovisnost o Facebooku:

1. Prijatelje koje dugo niste vidjeli i samo se dopisujete preko Facebooka pozovite na kavu ili ukoliko ste previše udaljeni nazovite na telefon. Tako nećete imati potrebu spojiti se na Facebook kako biste im poslali poruku.

2. Kupite album, izradite najzanimljivije slike iz zadnjih nekoliko godina i napišite opis uz svaku sliku. Tako ćete lijepe uspomene imati na još nekom mjestu osim Facebooka.

3. Kupite knjigu, slagalice ili križaljke. Radije ih rješavajte na papiru nego na Facebooku.

4. Više posjećujte znanstvene stranice. Ukoliko ste često online, to ne mora značiti da često trebati biti na Facebooku. Posjetite i neke druge stranice s vijestima i sličnim zanimljivostima.

5. Više koristite telefon ili email. Ne morate baš sve dogovarati putem Facebooka i ulogiravati se svakih 5 minuta kako biste uvijek bili u toku.