20. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Top 5 najčešćih Facebook pogrešaka

Ovo su najčešće Facebook pogreške koje korisnici ove društvene mreže rade...

Top 5 najčešćih Facebook pogrešaka

Ovo su najčešće Facebook pogreške koje korisnici ove društvene mreže rade:

5. Pretjerano pozivanje drugih u grupe i slanje zahtjeva za igre

Jedna vrlo važna osobina Facebooka je da je zbog njega svijet manji te da svoje prijatelje vrlo lako možete informirati o važnim stvarima koje vam se događaju u životu, no, nitko ne voli pretjerivanje. Ukoliko vi volite igrati igre ne znači da to vole raditi i svi vaši prijatelji. Ukoliko šaljete pozivnicu za igru, nemojte je slati svima nego se ograničite na one prijatelje koje bi to stvarno moglo i zanimati. Isto je i s grupama, nema nikakve potrebe slati pozivnicu prijatelju koji živi u drugoj državi za grupu koja se bavi lokalnim problemima.

4. Lajkanje vlastitih statusa, komentara, poveznica…

Opciju „Sviđa mi se“ koristite kada su drugi u pitanju, nemojte lajkati ono što vi postavljate ili komentirate drugima jer je sama činjenica da ste vi to postavili ili napisali dovoljna. Pustite druge neka izražavaju svoje mišljenje.

3. Pretjerano iskazivanje ljubavi

Svi shvaćamo važnost toga da ste vi i vaš partner odlučili javno objaviti da ste u vezi, no, to je sasvim dovoljno. Svakodnevni izljevi ljubavi po zidu, pretjerano komentiranje fotografija, statusi koliko ga/nju volite i slično, vrlo brzo vašim prijateljima postaju naporni. Naravno da možete napraviti nešto od toga ali umjerenost je ovdje ključna, za ostalo koristite mobitel.

2. Pretjerano komentiranje

Sigurno svatko od vas ima nekog prijatelja za kojeg vam se čini da je stalno online i da mu je jedina zanimacija u životu komentiranje na Facebooku. Naravno da se ne trebate ustručavati komentirati nešto što vam je zanimljivo, neobično i slično, ali sve ima svoje granice. Morate imati život i izvan ove društvene mreže.

1. Postavljanje fotografija koje nisu za javnost

Svi imamo fotografija koje su zanimljive za gledanje u društvu i za prisjećanje nekih izlazaka, no, neke od njih jednostavno nisu za širu javnost. Drugi ne znaju o čemu se radilo niti kakva je to bila zabava. Stavite neke slike, ali one koje nisu dvosmislene.