25. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Facebook fotografije u brojkama

Facebook ima veću kolekciju fotografija od bilo koje druge stranice na internetu. Krajem 2010. na Facebooku je bilo učitano 60 milijardi fotografija, prosjek je 6 milijardi mjesečno...

Facebook fotografije u brojkama

Facebook ima veću kolekciju fotografija od bilo koje druge stranice na internetu. Krajem 2010. na Facebooku je bilo učitano 60 milijardi fotografija, prosjek je 6 milijardi mjesečno pa se tako procjenjuje da će u ljeto 2011. godine na Facebooku biti postavljeno 100 milijardi fotografija.

–  Zanimljiva činjenica je da je tijekom vikenda oko Nove godine na Facebook postavljeno preko 750 milijuna fotografija.

–  Fotografije se najčešće na Facebook postavljaju subotom i nedjeljom (oko 17%) dok radnim danima taj intenzitet opada, ali svejedno ostaje prilično visok (oko 13%).

–  Žene više učitavaju fotografije od muškaraca, čak postavljaju dvostruko više fotografija i dvostruko više su označavane na istima.

–  Muškarci preferiraju fotografije s djevojkama.

–  Djevojke preferiraju fotografije na kojima su s prijateljicama.

–  Stariji korisnici postavljaju gotovo istu količinu fotografija kao i mladi, no, oni značajno manje označavaju fotografije.