28. ožujka 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Neka vaši Facebook statusi budu sigurni

Često vidimo statuse u kojima se naši prijatelji hvale kako se spremaju na put i posjećuju neke daleke zemlje, no, upravo takvi statusi mogu dovesti do...

Neka vaši Facebook statusi budu sigurni

Često vidimo statuse u kojima se naši prijatelji hvale kako se spremaju na put i posjećuju neke daleke zemlje, no, upravo takvi statusi mogu dovesti do tužnog, neočekivanog iznenađenja na povratku, opljačkanog doma. Kako se to može dogoditi? Pogrešno ažuriran status na Facebooku je vrlo često glavni faktor. Mnogi ljudi nemaju podešene postavke privatnosti, što znači da je njihov profil dostupan svima i svi mogu vidjeti njihova ažuriranja.

Kako biste vi , vaš profil na Facebooku i vaš dom bili što sigurniji budite oprezniji prilikom ispunjavanja podataka na samom profilu. Slobodno napišite grad, ili možda uže područje, ali nikako nemojte pisati točnu adresu na kojoj živite. Ako nekoga od vaših prijatelja to zanima, može vas pitati direktno. Osim toga nemojte unaprijed pisati da idete na put i točno kada, niti slati pozdrave iz nekog udaljenog odredišta. Radije po povratku stavite i status i slike.

Osim toga, posjetite stranicu na kojoj uređujete postavke svog Facebook profila. Stavite što višu razinu i neka informacije sa vašeg profila mogu vidjeti samo prijatelji, a u prijatelje dodajte i prihvaćajte samo osobe koje stvarno i poznajete.