23. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Prilagodite sebi Wikipediju kako biste bili što učinkovitiji

Jeste li znali da i Wikipediju možete prilagođavati po svojim željama?! Slijede savjeti...

Prilagodite sebi Wikipediju kako biste bili što učinkovitiji

Jeste li znali da i Wikipediju možete prilagođavati po svojim željama?! Slijede savjeti kako to napraviti:

Promijenite izgled stranice – Izgled stranice možete mijenjati, samo trebate odabrati od ponuđenih mogućnosti onu koja vam se najviše sviđa. Sve što trebate napraviti je promijeniti nekoliko kodova slijedeći upute

Wikipedija i Google Karte – Wikipedija ima posebnu stranicu koja je povezana uz Google karte i na taj način možete vidjeti sve Wikipedija članke za zemljopisno područje koje želite. Sljedeći put iskoristite tu mogućnost kada vas budu zanimali detalji o nekom mjestu.

Unaprijedite pretraživanje –Ukoliko niste sigurni kako se nešto točno piše upišite koliko znate i na kraju dodajte zvjezdicu (*). U pretraživanje će Wikipedija povući sve rezultate koji imaju takav početak riječi.

Koristite Wikipediju i na mobitelu – Postoji mobilna verzija Wikipedije kako bi vam pretraživanje putem mobitela bilo što jednostavnije, brže i učinkovitije: https://hr.m.wikipedia.org/

Isključite poveznice – Ukoliko vam smetaju razne poveznice sa strana i želite čitljiviju verziju sve što trebate napraviti je odabrati verziju za ispis i pojavit će vam se takva verzija Wikipedije.