29. ožujka 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Smanji vrijeme koje nepotrebno provodiš na internetu

I tebi se dogodi da ponekad želiš napraviti nešto kratko na računalu, no, na kraju...

Smanji vrijeme koje nepotrebno provodiš na internetu

I tebi se dogodi da ponekad želiš napraviti nešto kratko na računalu, no, na kraju ti to oduzme i po nekoliko sati. Ovo su savjeti koji će ti pomoći izbjeći takvu situaciju:

1. Preuzmi kontrolu nad svojim emailom. Sigurno dobivaš puno emailova dnevno, no, koliko je od toga neželjena pošta. Sve što te ne zanima odmah briši i ostavljaj samo ono što je bitno. Također, mailbox nije potrebno provjeravati svakih 10 minuta osim ako očekuješ neki važan email. Tri puta dnevno je sasvim dovoljno.

2. Budi umjereniji kada su u pitanju društvene mreže. Obriši prijatelje koje ne poznaješ, te filtriraj novosti jer te  sigurno ne zanimaju novosti apsolutno svih prijatelja. Tako će ti društvene mreže postati zanimljivije, a manje vremena će oduzimati na pretraživanje stvari i događaja koji te uopće ne zanimaju.

3. Isključi obavijesti koje ti dolaze na mail. Kada odeš na Facebook tamo ćeš vidjeti sve obavijesti, nema potrebe za dupliranjem. Osim toga, korisno je dobivati obavijesti o zanimljivim sniženjima, ponudama i slično, no, ne trebaju ti obavijesti za apsolutno sve što se događa. Ostavi samo one koje su ti posebno zanimljive i od kojih možeš imati koristi.