20. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Nepisana pravila označavanja na Facebook fotografijama

Facebook fotografije i označavanje na njima su upravo zbog toga bolna točka mnogih korisnika, nikad ne znate što možete očekivati s obzirom da je novi trend...

Nepisana pravila označavanja na Facebook fotografijama

Na Facebooku treba razmišljati o prihvaćanju zahtjeva za prijateljstvo od osoba koje ne znaju sve o vama i čak i ne želite da znaju. Facebook fotografije i označavanje na njima su upravo zbog toga bolna točka mnogih korisnika, nikad ne znate što možete očekivati s obzirom da je novi trend i skeniranje fotografija iz rane mladosti. No, neka pravila bi se ipak trebala poštivati.

–  Nemojte postavljati fotografije stare nekoliko godina ne razmišljajući što te fotografije govore i što odaju. Možda je vama to zanimljivo, ali većini vaših prijatelja sa uspješnom poslovnom karijerom neće biti zanimljive fotografije studentskih izleta. Njih ipak ostavite za zajednička okupljanja i druženja.

–  Nemojte označavati osobe na fotografijama na kojima nisu oni. Možete postavljati i zanimljive fotografije, komentirati ih sa prijateljima i slično, no, nemojte dodavati oznake ako se oni ne nalaze na slici.

–  Izbjegavajte postavljanje fotografija koje su vaša interna šala. Vama je to zanimljivo, no, ostali prijatelji bi to mogli shvatiti kao nešto neukusno. Ako su te fotografije dostupne svima onda bi svima trebala biti jasna i pouka.

–  Nemojte postavljati svakog vikenda isti album sa istim osobama iz istog noćnog kluba. Nakon nekoliko izlazaka odaberite one bolje i zanimljivije i sastavite jedan kvalitetan album.