25. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Razlika između Twittera i Facebooka

Iako su i Twitter i Facebook društvene mreže one se razlikuju u mnogo stvari. Facebook je više usredotočen na komunikaciju...

Razlika između Twittera i Facebooka

Iako su i Twitter i Facebook društvene mreže one se razlikuju u mnogo stvari. Facebook je više usredotočen na komunikaciju među ljudima koji se znaju i na neki način su povezani, nešto kao obiteljsko ili prijateljsko okupljanje dok je Twitter više kao da govorite nešto pred masom ljudi od kojih neke poznajete, a neke ne.

1. Povijest
Facebook je kreiran 2003. godine, dok je Twitter kreiran 3 godine nakon toga, 2006.

2.Ciljevi
Twitter je vrlo jednostavan, kreiran za kratke informacije te brže komuniciranje.
Facebook je detaljniji i s više aplikacija za zabavu i međusobno udruživanje članova.

3. Osnovne aplikacije
Twitter dopušta svojim članovima praćenje drugih članova te da dobivaju informacije o njihovim najnovijim postovima. Kada su pitali ljude zašto toliko vole twitter odgovor je bio da mogu pitati što god žele i vrlo brzo doći do tražene informacije. Ograničenje statusa je na 140 znakova.
Facebook nudi poruke, chat, e-mailove, fotografije, wall postove i mnogo drugih aplikacija. Namijenjen je ponovnom povezivanju starih prijatelja, članova obitelji i sl. Idealan je za ljude koji vole biti stalno u kontaktu sa svojim prijateljima i sklapati nova poznanstva. Nemate ograničenja, možete pisati koliko želite.

4. Demografija
Zajedničko su Facebooku i Twitteru  članovi u dobi od 18-34 godine. No, na facebooku najveće područje rasta je u dobnoj skupini od 55+ godina, dok je Twitter najaktualniji dvadesetogodišnjacima.