18. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Kako koristiti video pozive preko Gmaila

Google nudi mnoštvo usluga, a jedna od njih je i video poziv. Vjerojatno već koristite Gmail chat...

Kako koristiti video pozive preko Gmaila

Google nudi mnoštvo usluga, a jedna od njih je i video poziv. Vjerojatno već koristite Gmail chat, no, ponekad to nije dovoljno i potreban je razgovor u kojem ćete moći vidjeti osobu s kojom razgovarate (ili više njih – do 10), a niste u mogućnosti dogovoriti sastanak. Upravo su za to korisni video pozivi preko Gmaila koje možete koristiti na svome računalu ili pametnom telefonu a pokrenuti ih možete na sljedeći način:

–    Prijavite se sa svojim korisničkim imenom i lozinkom u Gmail.
–    S lijeve strane imate kontakte s kojima inače chatate, potražite osobu s kojom želite ostvariti video poziv i kliknite na ime te osobe.
–    Otvorit će vam se prozorčić u kojem inače chatate, sada potražite u lijevom kutu unutar prozorčića oznaku za pokretanje video poziva i kliknite na nju (prva ikona s lijeve strane).
–    Ukoliko prvi put koristite Gmail video poziv pojavit će vam se mogućnosti instalacije Google Hangoutsa, samo slijedite upute i nakon toga moći ćete ostvariti video poziv. Sljedeći put neće biti potrebno instalirati  Hangoutse nego će vam se automatski otvarati prozor za video poziv.
–    Vaši koraci su gotovi, sada samo trebate čekati da se osoba koju zovete javi.