29. ožujka 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Kako fotografirati mobitelom kao profesionalac?!

Moderna tehnologija nam je omogućila da u svakom trenutku uz sebe imamo fotoaparat...

Kako fotografirati mobitelom kao profesionalac?!

Moderna tehnologija nam je omogućila da u svakom trenutku uz sebe imamo fotoaparat koji je zapravo naš mobilni telefon. No, vrlo često takve fotografije nisu dovoljno dobre a često i neupotrebljive. Ono što vam nedostaje je malo veća koncentracija.

Za početak bi bilo dobro da shvatite kako to što fotografirate preko mobitela vam nije isprika za loše fotke, potrudite se da ono što fotografirate izgleda dobro. Za početak proučite što vam sve vaš mobitel nudi za fotografiranje i kakve su vam sve mogućnosti, a zatim preuzmite i neku od poznatih a dobrih aplikacija za uređivanje fotografija kako biste iste malo popravili.

Zatim dajte mašti na volju, fotografirajte pod neuobičajenim kutovima, pratite da uhvatite sve što je bitno, a ukoliko je nešto viška slobodno malo „doradite“ fotografiju. Nove aplikacije za pametne telefone su to značajno olakšale.

Ono što je još jako bitno ukoliko želite dobre, kvalitetne i zanimljive fotografije je da izbjegavate prejaku i preslabu svjetlost kako bi iste bile što čišće, najbolje je da ukoliko možete što češće koristite prirodno svjetlo. Tijekom oblačnog dana fotografije su jako dobre zbog svjetla.