19. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Top 6 jednostavnih stvari za zaštitu privatnosti

Postavite lozinku na vaš uređaj – ukoliko na vaš uređaj ne postavite...

Top 6 jednostavnih stvari za zaštitu privatnosti

1.    Postavite lozinku na vaš uređaj – ukoliko na vaš uređaj ne postavite lozinku to je kao da auto ostavite otključan. Radije zaštite svoje podatke lozinkom kako biste bili sigurniji.

2.    Stavite Google Alert na svoje ime – jednostavan način da pratite da li je netko objavio nešto na internetu a da se spominje vaše ime. Napravite to na stranici https://www.google.com/alerts i upišite svoje ime, prezime ili nadimak i dobit ćete obavijest ako netko postavi na internet neki sadržaj koji sadrži pojam koji ste odabrali.

3.    Izlogirajte se sa svojih online računa – Što god radili na internetu i na bilo kojem kompjuteru, nakon korištenja se izlogirajte kako biste zaštitili svoje podatke.

4.    Nemojte davati svoju email adresu bilo kome – broj telefona dajete samo prijateljima, no, email upisujete na razne letke, upitnike i slično. Kako biste se zaštitili izbjegavajte ispunjavanje polja s vašom email adresom.

5.    Promijenite Facebook postavke – pobrinite se da vaše postavke nisu postavljene na javno (public). Budite sigurni da svoje objave dijelite isključivo sa prijateljima.

6.    Redovito čistite kolačiće – Nakon pretraživanja interneta redovito brišite kolačiće kako bi se obrisali podaci o posjećenim web stranicama.