28. ožujka 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Greške koje još uvijek radimo online

Iako puno slušamo i čitamo o online sigurnosti ponekad zanemarujemo...

Greške koje još uvijek radimo online

Iako puno slušamo i čitamo o online sigurnosti ponekad zanemarujemo čak i ona osnovna pravila. Ovo su greške koje još uvijek često radimo online, a koje na bi svakako trebalo pripaziti i pokušati ih smanjiti:

–    Kupujemo brze last minute ponude – ako su od provjerenih poduzeća onda je to u redu, ali od fizičkih osoba kojima trebamo prvo uplatiti novac na račun nikako nije.

–    Klikamo na viruse na društvenim mrežama – sigurno ste više puta vidjeli objavu na Facebooku – ovo morate vidjeti i vaš prijatelj to preporučuje, ukoliko vi kliknete na isti članak pokrećete novi krug. Izbjegavajte takve linkove.

–    Otvaramo spam mailove – ukoliko je email od nepoznatih pošiljatelja čudnog imena nemojte otvarati sadržaj budući da takvi mailovi uglavnom sadrže viruse i mogu naštetiti vašem računalu.

–    Doniramo novac neprovjereno – Nemojte nasjedati na online prevare kojima prevaranti prikupljaju novac. Ukoliko želite online donirati novac provjerite da li su pouzdane udruge na čije račune uplaćujete svoj novac.