28. ožujka 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Zašto koristiti privitke u e-mailu?!

Već sigurno znate da je e-mail koristan ne samo za slanje poruka nego isto tako i za slanje određenih...

Zašto koristiti privitke u e-mailu?!

Već sigurno znate da je e-mail koristan ne samo za slanje poruka nego isto tako i za slanje određenih datoteka. Ukoliko u e-mailu šaljete slike, dokumente ili video isječke sigurno je da ćete koristite privitke (attachments). Ovo su razlozi zašto ih koristiti:

1.    Jednostavnost – Slanje datoteke putem e-maila je vrlo jednostavan proces. Sve što trebate je napisati adresu primatelja, složiti kratku poruku i pritisnuti gumb za dodavanje privitaka (u većini slučajeva to je spajalica). Učitajte datoteku s vašeg računala i pošaljete je željenom primatelju.

2.    Praktičnost – Slanje privitaka putem e-maila je vrlo praktično rješenje za prijenos malih datoteka budući da privitak možete otvoriti bilo kada jer je on spremljen u vašoj dolaznoj pošti. Ne može im isteći datum do kada ga možete otvoriti.

3.    Sigurnost – Ukoliko imate neki od antivirusnih programa on će skenirati privitak koji ste dobili. To vam značajno olakšava budući da tako možete biti nešto sigurniji da e-mail koji ste dobili ne sadrži neki virus i da ga vjerojatno nećete proslijediti dalje i slično.