28. ožujka 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Jeste li na Instagramu?! Što je Instagram i kako ga koristiti?

Instagram je trenutno najpopularnija aplikacija za obradu fotografija...

Jeste li na Instagramu?!

Što je Instagram i kako ga koristiti

Instagram je trenutno najpopularnija aplikacija za obradu fotografija, ali služi i za društveno umrežavanje (registracija je besplatna). Vjerojatno ste već čuli mnoge kako pričaju o tome da su nešto vidjeli ili sami objavili na Instagramu.

Aplikaciju možete koristiti na svome pametnom telefonu, a primjenjujete različite filtre na snimljenim fotografijama. Osim toga posebno je i zanimljivo fotografiranje sa retro efektima.

Nakon što uredite svoju fotografiju istu možete podijeliti sa svojim prijateljima na Instagramu gdje možete također pratiti svoje prijatelje, lajkati slike i sl, zatim Facebooku, Twitteru i ostalim društvenim mrežama.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android uređaje.

Ono što mnoge privlači Instagramu je brzina i jednostavnost. Osim objave fotografija iznimno je popularno objavljivanje priča koje se prikazuju na vrhu profila. Takve slike uglavnom predstavljaju trenutno stanje, raspoloženje, ono gdje se nalazite ili što radite. One ne ostaju na vašem Instagram profilu trajno nego nestaju, odnosno zadržavaju se jedan dan. Upravo zato su prigodne za neke brze informacije i zanimljive situacije koje želite podijeliti s drugima ili oni s vama.

Kako postaviti Facebook fotografiju na Instagram

Ukoliko želite neke fotografije sa Facebooka objaviti i na Instagramu slijedite korake:
–    Otvorite fotografiju na Facebooku na svom pametnom telefonu
–    Snimite fotografiju u galeriju fotografija
–    Otvorite Instagram aplikaciju
–    Među ikonama odaberite onu u sredini za postavljanje fotografija iz galerije
–    S lijeve strane će se pojaviti zadnje snimljena fotografija iz galerije i odaberite nju
–    Ukoliko želite uredite fotografiju i zatim odaberite opciju da je podijelite sa svojim prijateljima.

Što utječe na lajkove na Instagramu?!

65% fotografija na Instagramu ima između 0 – 10 lajkova, a istraživanja pokazuju kako ovi faktori često utječu na osobe da li će neku sliku lajkati:
–    Osvjetljenje –
Svjetlije fotografije u prosjeku imaju 24% više lajkova od onih tamnih.
–    Pozadina –
Fotografije u kojima velik dio zauzima prostor iza poput prirode, poznatih umjetnina, kipova i slično imaju 29% više lajkova od onih bez.
–    Dominantne boje –
Fotografije u kojima dominira plava boja imaju 24% više lajkova od onih u kojima dominira crvena boja.

Kako privući više lajkova na Instagramu

Novo istraživanje pokazalo je kako nitko ne želi gledati niti lajkati fotografiju prirode ili vaše večere na tanjuru. Nova generacija korisnika Instagrama najviše voli klasične fotografije s licem u prvom planu.

Fotografije na kojima je lice osobe u prvom planu su lajkane čak 32% više od ostalih.  Ono što je još zanimljivo je da nema velike razlike u lajkanju fotografija bez obzira da li su na fotografiji djeca, tinejdžeri ili stariji, dok god je lice u prvom planu.

Stoga, ukoliko želite privući više lajkova  najbolji način je da postavite svoju novu selfie fotografiju.

Kako izbrisati profil na Instagramu

Ukoliko želite izbrisati svoj profil na Instagramu potrebno je prijaviti se sa svojim korisničkim imenom i lozinkom na njihovu web stranicu Instagram.com.

Kliknite na svoje korisničko ime ili fotografiju i odaberite uređivanje profila. Nakon toga idete na dno stranice i odaberete mogućnost brisanja svog profila na ovoj društvenoj mreži.

Nakon što odaberete ovu mogućnost, sve fotografije, video isječci, komentari i prijateljstva će biti u potpunosti obrisani te ih nije moguće vratiti. Također, neko vrijeme se nećete moći ni ponovno registrirati sa istim korisničkim imenom.

Selfie je definitivno riječ koju više ne možete preskakti, a ako ste među rijetkom populacijom koja ne zna što je, selfie se definira kao samo-portret koji se obično slika mobitelom koji ima fotoaparat i stavlja na društvene mreže poput Instagrama, Twittera  i Facebooka.
Kako bi se priključili općem trendu dobro je znati kako napraviti dobar selfie.

1.    Za dobar selfie potrebno je imati kvalitetan fotoaparat, pa za početak provjerite koliko piksela i koje opcije ima fotoaparat na vašem mobitelu. Ukoliko nije kvalitetan, kupite novi. … VIŠE