25. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

10 najpopularnijih web stranica u 2017.

Ovo su stranice koje su korisnici interneta širom svijeta najviše posjećivali u ovoj godini...

10 najpopularnijih web stranica u 2017.

Ovo su stranice koje su korisnici interneta širom svijeta najviše posjećivali u ovoj godini.

Facebook

Facebook je internetska društvena mreža koju je 2004. godine osnovao Mark Zuckerberg, bivši student Harvarda. Profili s pravim imenom i prezimenom te autentične informacije o pojedinim korisnicima razlozi su planetarne popularnosti Facebooka jer svi žele znati što više o svojim poznanicima i prijateljima.

Google

Google je najveća pretraživačka mreža, ali ne samo to. Pod svojim okriljem ima sve što možete zamisliti, od baze letova (Google Flights), svih ulica svijeta, rasporeda javnog prijevoza (Google Maps) do društvene mreže (Google Plus), a između, sve čega biste se mogli sjetiti.

YouTube

YouTube je popularna mrežna usluga za razmjenu videozapisa na kojoj korisnici mogu postavljati, pregledavati i ocjenjivati videozapise.

Twitter

Twitter je internetska društvena mreža za mikro-blogging, tj. namijenjena je za slanje (i čitanje) kratkih poruka i novosti koje su prema imenu mreže nazvane tweet-ovima.

Wikipedia

Wikipedija (wiki na havajskom brzo ili požuriti i -pedija) višejezična je, na Webu zasnovana enciklopedija slobodnog sadržaja. Ona postoji kao wiki, što podrazumijeva da se piše u suradnji s brojnim volonterima, te većinu članaka može mijenjati svatko s pristupom Internetu i odgovarajućim web preglednikom

LinkedIn

LinkedIn je poslovna društvena mreža koja je namijenjena povezivanju poslodavaca i ljudi koji traže posao, ali i umrežavanju osoba sličnog poslovnog profila kako bi se stvarala partnerstva i kontakti.

Baidu

Najveća kineska prvenstveno jezična baza, koja pod svojim okriljem ima još mnogo toga npr tražilicu.

eBay

Najpopularnija internet trgovina, koja funkcionira na principu oglasnika, gdje prodavatelji postavljaju ono što prodaju uz oglašenu cijenu.

Instagram

Instagram je besplatna aplikacija koja svojim korisnicima omogućava obradu i dijeljenje fotofrafija na društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter, Flicker, itd. Ali u neku ruku Instagram je i samostalna društvena mreža, koja funkcionira neovisno o drugim društvenim mrežama.

Bing

Bing tražilica tvrtke Microsoft. Unatrag 30 godina često je mijenjao svoja imena, pa je tkao poznati i kao Live Search, Windows Live Search i MSN Search.