28. ožujka 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Što raditi na facebooku?!

Koristi svoje pravo ime. Glavna ideja ove društvene stranice je ponovno povezivanje s ljudima što ćeš vrlo teško napraviti ako koristiš

Što raditi na facebooku?!

–  Koristi svoje pravo ime. Glavna ideja ove društvene stranice je ponovno povezivanje s ljudima što ćeš vrlo teško napraviti ako koristiš lažno ime ili neki, drugima nepoznat nadimak. Prisjeti se da te facebook ne povezuje samo sa sadašnjim prijateljima nego i onima s kojima si možda već izgubila kontakt, iz osnovne škole, poznanstava s nekih putovanja, mora i slično.

–  Ista stvar je i za profilnu fotografiju. Postoje osobe koje imaju ista imena kao ti i bilo bi dobro da osobe kojima si poslala zahtjev znaju tko si zapravo.

–  Slobodno stavljaj i foto albume, ali obavezno podesi postavke o privatnosti, neka ih mogu vidjeti samo tvoji prijatelji.

–  Označavaj osobe u svome albumu. Ukoliko se njima ne svidi slika uvijek mogu i sami maknuti oznaku, no, svakako trebaju znati da si postavila fotografiju na kojima su i oni.

–  Ignoriraj zahtjeve za prijateljstvo od stranaca. Nemoj to shvaćati previše osobno, možda su te zamijenili s nekim, možda su samo sakupljači prijatelja, u svakom slučaju na tebi je da pritisneš ignoriraj.

–  Postavke privatnosti podesi za cijeli profil, ograniči tko sve ima pristup tvojim fotografijama, objavama na zidu, osobnim informacijama i sl.

–  Napravi facebook grupu, no, neka ti glavni cilj bude zabava. Ograniči da pristup mora odobriti administrator, tj. ti ili netko od tvojih prijatelja.

– Prijavi bilo kakve prijetnje, neprimjereno ponašanje ili nasilje.