20. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Ponovno prijateljstvo s bivšim na facebooku?

Nakon prekida prilično očekivana reakcija je izbrisati bivšeg iz prijatelja. Bilo je dovoljno bolno samo od sebe i nema nikakve potrebe za podsjećanjem jedno na drugo dok...

Ponovno prijateljstvo s bivšim na facebooku?

Nakon prekida prilično očekivana reakcija je izbrisati bivšeg iz prijatelja. Bilo je dovoljno bolno samo od sebe i nema nikakve potrebe za podsjećanjem jedno na drugo dok rane ne zacijele. No, nakon nekog vremena pitate se da li ponovno postati prijatelji?!

Prije nego što mu ponovno pošalješ zahtjev za prijateljstvom razmisli dobro zašto to zapravo želiš.

–  Znatiželja je najčešće glavni razlog ponovnog prijateljstva s bivšim. Želiš znati što sada radi, čim se bavi, ali i da li je spreman za novu vezu, kakva su dopisivanja na zidu i slično. Ukoliko je u pitanju samo prijateljski odnos onda možeš poslati zahtjev za prijateljstvom, no, ukoliko prevladava ovo drugo, zanima te da li ima nekog novog i tko je to, radije nemoj slati zahtjev.

–  Želiš pokazati koliko ti je zapravo dobro bez njega? Bez obzira tko je kriv za prekid i koliko je vremena prošlo, pravo vrijeme je da to preboliš. Budi iskrena prema sebi, ako ti je dobro onda je dobro i nema potrebe to nekome «stavljati pod nos». Uživaj u trenutku i zaboravi na prošlost.

–  Netko od vas se odselio, a ipak želite ostati u nekom kontaktu? Slobodno pošalji zahtjev, ali nemoj očekivati niti tražiti da će ti svaki dan pisati što mu se događa.

–  Ukoliko se želiš dopisivati preko zida i fotografija kako bi drugi pomislili da između vas još uvijek ima nešto više, nemoj slati zahtjev. Pokušaj pronaći nekog novog, zanimljivijeg i vrijednog tvoje pažnje.

I za kraj, nemoj zaboraviti činjenicu da on tebi još uvijek nije poslao zahtjev. Ukoliko nisi sigurna što napraviti radije pričekaj neka on napravi prvi korak «ponovnog prijateljstva».