27. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Kako se prebaciti na Facebook Timeline

Facebook profil će ubrzo postati Facebook Timeline. Prikazivat će sve što se dogodilo na vašem Facebook profilu. Nešto poput „priče vašeg života“, ili barem...

Facebook ubrzo postaje svima Facebook Timeline

Facebook profil je postao Facebook Timeline. “Linija života” prikaziva sve što se dogodilo na vašem Facebook profilu. Nešto poput „priče vašeg života“, ili barem onog online dokumentiranog dijela, na jednoj stranici.  I dalje će biti moguće objavljivati statuse, fotografije, poveznice, no, postaje manje uniformiran i više naglašava ono što sami odaberete da vas najbolje opisuje.

Iz Facebooka su objavili kako će ova nova mogućnost ubrzo biti automatski dostupna svima, no, ukoliko želite već sada Facebook Timeline možete aktivirati na sljedeći način:

1. Prijavite se na svoj Facebook račun. Kroz tražilicu potražite „Developer“ aplikaciju kliknite na nju.
2. Otvorit će vam se zahtjev za dozvolom gdje trebate kliknuti na dopusti kako bi mogli pristupiti vašim osnovnim podacima. Prije se pobrinite da u vašem korisničkom računu imate upisan broj mobilnog telefona ili kreditne kartice jer su to uvjeti koji su potrebni za prijevremenu aktivaciju.
3.  S desne strane kliknite na: Napravi novu aplikaciju.
4.  U App Display Name i App namespace upišite što god želite. Označite kvačicu da se slažete s Platform Privacy policy.
5.  Sada kliknite na Open Graph koji se nalazi u izborniku s lijeve strane i zatim kliknite na Get Started.
6.  Na kraju stranice kliknite na spremanje promjene, zatim ćete još dva puta potvrditi snimanje promjena i vaš posao je ovdje završen.

Na naslovnici Faceboka pojavit će vam se obavijest –Introducing Timeline, kliknite na Get it now kako biste dobili novi dizajn Facebooka.