Što se može saznati o vašim financijama putem društvenih mreža

Što se može saznati o vašim financijama putem društvenih mreža

Ukoliko imate dobro postavljene postavke privatnosti ovo je zanemarivo, no, ukoliko je vaš profil barem donekle otvoren za druge ovo su informacije koje se mogu pronaći na vašem profilu o vašim financijama:

Nešto što upućuje na promjene  u vašim financijama – Ukoliko često spominjete da nemate novaca, da razmišljate o selidbi u povoljnije gradove, da ste otpušteni, da premalo zarađujete i slično, to će ukazivati  da nemate dovoljno novaca.

Prijatelji i veze – Postoji mišljenje da vaši prijatelji imaju slične karakteristike kao vi. Ukoliko se oni stalno žale na financijske probleme,  to ukazuje da biste se i vi vrlo brzo mogli pronaći u takvoj situaciji. Naravno da nije u pitanju svih 300 prijatelja, no, može se procijeniti  povezanost.

Životne promjene – Mogu se saznati informacije o tome da li vam se nešto važno događa u životu kao što je udaja, kupovina auta, i slično. Ovo čak može utjecati na ponude koje vam neki  šalju na kućne adrese.

Ugledna poduzeća vjerojatno neće provjeravati ove podatke, no, korisno je znati kako ne biste ostali iznenađeni ukoliko to netko ipak sazna.

Ostavite komentar

*