Jesu li vaše lozinke dovoljno sigurne?

Jesu li vaše lozinke dovoljno sigurne?

S obzirom na informacije koje dijelimo putem društvenih mreža i emailova logično je i da više pažnje trebamo posvetiti lozinkama kako ne bi krive osobe mogle doći do naših privatnih podataka. Ukoliko koristite neke jednostavne lozinke sebe, svoj posao i svoje prijatelje stavljate u opasnost. Pravo vrijeme je da ih promijenite i malo zakomplicirate

– Koristite lozinke koje nije lako pogoditi i koje nisu direktno povezane s vama kao što je npr. datum rođenja, ime kućnog ljubimca i sl. Neka vaša lozinka bude kombinacija velikih i malih slova, brojeva i minimalno 14 znakova duga.

– Nemojte koristiti iste lozinke za sve. One mogu imati neku zajedničku poveznicu ali neka se u nečemu i razlikuju. Ukoliko vam je jedna lozinka za sve netko tko uspije doći do nje može imati pristup svim vašim računima što nikako nije dobro.

– Ostanite organizirani – Mijenjate lozinke ali ne morate svaki put sve iznova, promijenite samo jedno slovo ili broj. Organizirajte se tako da vam mijenjanje i pamćenje lozinki ne postane teret.

Ostavite komentar

*