23. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

6 načina da izbjegnete stres na društvenim mrežama

Društvene mreže u posljednje vrijeme svojim korisnicima...

6 načina da izbjegnete stres na društvenim mrežama

Društvene mreže u posljednje vrijeme svojim korisnicima često prouzroče više stresa nego sreće, a evo što napraviti kako i i na vas ne bi djelovale tako

1.    Facebook koristite za dijeljenje, ne usporedbu. Ako želite nešto podijeliti s prijateljima podijelite, nemojte razmišljati da li je to bolje od onog što su oni već objavili niti se natjecati.

2.    Nemojte previše podataka dijeliti na društvenim mrežama. Nešto trebate ipak ostaviti i za kave s prijateljima. Previše podataka može samo stvoriti više problema.

3.    Budite pozitivni. Statusi u kojima kukate, prigovarate, negativno komentirate stanje u državi i slično će privući takve komentare a onda ćete se dodatno naživcirati. O takvim stvarima pričajte isključivo uživo.

4.    Izbjegavajte statuse o svom ljubavnom životu. Istraživanje je pokazalo da previše informacija o vezama na društvenim mrežama uzrokuje dodatne probleme, stoga ako želite imati dobru vezu neka ona bude offline.

5.    Bez obzira koliko neke fotografije bile zanimljive, ako vam se čini da biste zbog njih nekad u budućnosti mogli imati problema, radije ih nemojte objaviti.

6.    Pazite koga dodajete/prihvaćate za prijatelja. Puno bolja opcija je da imate nekolicinu pravih prijatelja nego veliki broj ljudi koji vam nisu dragi ili ih možda čak uopće niti ne poznajete.