29. ožujka 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Kako dobiti otkaz zbog facebooka?!

U posljednje vrijeme sve je veći porast otkaza zbog facebooka. Ovo je podsjetnik što ne biste trebali napraviti...

Kako dobiti otkaz zbog facebooka?!

U posljednje vrijeme sve je veći porast otkaza zbog facebooka. Ovo je podsjetnik što ne biste trebali napraviti ukoliko ne želite dobiti otkaz:

1. Postavljanje slika koje su previše politički nastrojene. Budite oprezni jer nikad ne znate tko će tu fotografiju vidjeti i podijeliti dalje, vrlo lako ona može doći do vašeg šefa.

2. Pisanje statusa kako vam je dosadno i nezanimljivo na poslu. Ukoliko nemate volje, sve će vam biti dosadno, sve ovisi o vama, a čak i ako vam je dosadno to možete reći prijateljima na kavi ali nikako ne putem društvenih mreža.

3. Pisanje psovki. Poslodavci su često vrlo osjetljivi na kulturu svojih radnika.Ukoliko želite zadržati svoj posao radije ih nemojte koristiti javno.

4. Javiti da ste bolesni a onda dan provesti na facebooku. Bez obzira što možda čak i možete gledati u kompjuter, radije nemojte nepotrebno buditi sumnje. Odmorite se kako treba, imat ćete vremena za facebook nekog drugog dana.

5. Postavljanje slika u kojima ste alkoholizirani. Izbjegavajte ovakve aktivnosti posebno ukoliko radite na mjestima gdje trebate pokazati autoritet, poput škole i slično.

6. Omalovažavanje svojih kupaca, učenika, direktora, kolega… Ovakve stvari jednostavno nisu za javno objavljivanje.