29. ožujka 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Teenageri šalju i preko 100 poruka dnevno

Kao što je već poznato komuniciranje putem sms poruka je postalo glavna metoda komunikacije za teenagere zbog svoje jednostavnosti, praktičnosti i raširenosti. Nova istraživanja su pokazala da ...

Teenageri šalju i preko 100 poruka dnevno

Kao što je već poznato komuniciranje putem sms poruka je postalo glavna metoda komunikacije za teenagere zbog svoje jednostavnosti, praktičnosti i raširenosti. Nova istraživanja su pokazala da na tri teenagera jedan šalje i više od 100 sms poruka dnevno.

Pitanje je kako uspiju slati tolike poruke kada većinu dana provode u školi ili se bave nekim drugim aktivnostima, no, 43% njih je izjavilo kako pošalje barem jednu sms poruku dnevno iz razreda iako većina škola zabranjuje mobilne telefone u vrijeme nastave.
Također, dokazano je i kako djevojke šalju i primaju oko 80 poruka dnevno, a dečki tek 30.

Tri četvrtine teenagera između 12 i 17 godina imaju svoj mobilni telefon što je 45% više nego 2004. godine.

Istraživanje je pokazalo koliku ulogu u životima teenagera imaju sms poruke i mobiteli u cjelini. Na taj način oni održavaju kontakte i povezanost s drugima, no, isto tako da puno rjeđe upućuju i primaju telefonske pozive. Pozive koriste većinom za roditelje, dok za komunikaciju s vršnjacima koriste sms poruke.