25. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

10 najboljih besplatnih Firewall programa (vatrozida)

Računala koja su spojena na Internet su osjetljiva na hakere i viruse. Ukoliko nemate zaštitu oni vrlo lako mogu doći do vaših podataka. Firewall programi sprječavaju neovlašten pristup računalu, kao i viruse od slanja podataka...

10 najboljih besplatnih Firewall programa (vatrozida)

Računala koja su spojena na Internet su osjetljiva na hakere i viruse. Ukoliko nemate zaštitu oni vrlo lako mogu doći do vaših podataka. Firewall programi sprječavaju neovlašten pristup računalu, kao i viruse od slanja podataka s računala. Postoji nekoliko Firewall programa koji se mogu besplatno skinuti s interneta, a ovo su oni koji su najučinkovitiji:

1. Microsoft Windows Firewall

Ovaj Firewall je dosta dobar izbor budući da je u novijim verzijama već ponuđen kao dio sustava Windows XP, Vista, i Windows 7. Problem je što on štiti vaše računalo od vanjskih prijetnji, no, ne sprječava neovlašteno slanje podataka iz sustava.

2. Zone Alarm Free Firewall

Zone Alarm Free Firewall  vam nudi vanjsku zaštitu od hakera i virusa, ali i sprječava neovlašteno slanje podataka iz sustava. Također nudi i zaštitu od krađe identiteta.

3. Comodo Firewall+Anti-virus

Ovaj program također kombinira firewall i zaštitu od virusa u jednom paketu.

4. PC Tools Firewall Plus

PC Tools Firewall Plus je kompatibilan sa Windows XP-om, Windows Vistom i Windows 7. Program je jednostavan za korištenje korisnicima koji se ne razumiju previše u računala, ali i onima koji su nešto veći stručnjaci.

5. Ashampoo Firewall Free

Program koji je kreiran kako bi bio jednostavan i učinkovit. Dobio je pet zvjezdica od Softpedie. Nudi ulazne i izlazne zaštite.

6. Agnitum Outpost Firewall Free

7. Sunbelt Kerio Personal Firewall

8. Sygate Personall Firewall

9. Online Armor Free

10. Filsecab Personal Firewall Professional Edition