28. ožujka 2024.

Tehton

TEHno bonTON

5 informacija o postavkama sigurnosti koje bi svaki Facebook korisnik trebao znati

1. Lista prijatelja - Izdvajanje prijatelja u nekoliko grupa ti može biti vrlo korisno (npr. obitelj, prijatelji i posao - dobro je to što jednog...

5 informacija o postavkama sigurnosti koje bi svaki Facebook korisnik trebao znati

1. Lista prijatelja

Izdvajanje prijatelja u nekoliko grupa ti može biti vrlo korisno (npr. obitelj, prijatelji i posao – dobro je to što jednog prijatelja možeš staviti u nekoliko grupa) budući da možeš posebno definirati postavke privatnosti za svaku od njih. Ne moraju svi imati uvid u sve tvoje informacije.

2. Facebook tražilica

Većina korisnika ovo već zna, no, nije loše za ponoviti, tvoj profil ne mora biti vidljiv u tražilici. Možeš odabrati opciju da te samo tvoji prijatelji mogu pronaći na Facebooku (Korisnički račun – postavke privatnosti – povezivanje na Facebooku – pogledaj postavke – tražiti te na Facebooku).

3. Google

Informacije s Facebooka ne moraju biti vidljive u Google-u svaki put kada netko u Google upiše tvoje ime. To se vrlo jednostavno može isključiti (Korisnički račun – postavke privatnosti – aplikacije i web stranice – uredi svoje postavke – javna pretraga – uredi postavke).

4. Facebook fotografije

Ne moraš biti zabrinut da će netko iz tvoje obitelji ili s posla vidjeti neku fotografiju koju ne bi trebali, podesi postavke o fotografijama i isključi osobe za koje ne želiš da mogu vidjeti fotografije na kojima te drugi označe (Korisnički račun – postavke privatnosti – Moj sadržaj – prilagodi postavke – fotografije i video zapisi na kojima sam označen/a).

5. Provjeri informacije o kontakt podacima

Ukoliko baš želiš imati broj telefona i email adresu na profilu barem se pobrini da je nitko drugi osim tvojih prijatelja ne može vidjeti (Korisnički račun – postavke privatnosti – moj sadržaj – prilagodi postavke – kontakt).