Poruke u ljubavnoj komunikaciji

Poruke u ljubavnoj komunikaciji

Kada se tek pojavio sms opisivali smo ga kao hladan, neosoban i prespor, međutim ubrzo je postao previše popularan da bismo ga mogli ignorirati. Sada su poruke mnogo više od „sustava kratkih poruka – sms“, danas je on produktivan komunikacijski sustav za razgovore od sa šefovima do bakom.

Kako se porukama koristiti u ljubavnoj komunikaciji da bismo dobili ono što želimo?

Prvi spoj

Ona je završavala vaše rečenice, a vi ste se toliko otvorili da ste priznali i svoj strah od letenja. Pojavile su se iskrice, prvi spoj je bio pun pogodak, pa bi bilo šteta da sada sve upropastite.

U pravilu smo savjetovali da joj date vremena nakon prvog spoja prije nego je ponovo nazovete. S porukama se situacija malo izmijenila, ali nemojte se zavaravati i misliti kako se poruke ne računaju.

Prve poruke nakon izlaska bi trebale biti pomalo nevine. Dovoljne da joj date do znanja da je niste izgubili iz vida i da cijenite vrijeme koje ste proveli zajedno, ali ipak izbjegavajte formalnosti i neosobne poruke.

Za sada još uvijek planiranje drugog spoja ostavite za klasični telefonski poziv.

Izbjegavajte poruke tipa :“Bok, mogu li te pokupiti u četvrtak navečer u 9 ispred tvoje zgrade?“. Takve poruke mogu pokvariti dinamiku razvoja veze. Porukama se možete javiti da biste joj dali do znanja da računate na nju, ali klasičnim telefonskim pozivom obavite dogovor za sljedeći izlazak.

Sljedeći izlasci

Najgore razdoblje u razvoju svake veze je kada se znate dovoljno da razgovarate, ali ne toliko dobro da se osjećate slobodno dok čavrljate preko telefona. Zbog toga je ovo prelazno razdoblje između ugode i nepoznatog idealno za sms. Poruku možete poslati kad god poželite, a bez da vam stvara stres poput telefonskog razgovora.

Ipak, neka pravila se moraju poštovati.

Možda ste popili čašicu previše ili vas je zahvatio emotivni val, ali svi s vremena na vrijeme zgrabe mobitel i pođu tipkati točno ono što osjećaju. Možda ste već zaljubljeni do ušiju i nikad ranije se niste ovako osjećali ili možda ne možete podnijeti način na koji razgovara o svome bivšem dečku, ali dajte sve od sebe da zaustavite slanje ovakvih poruka. Ove stvari biste trebali sačuvati za razgovor u četiri oka. Ekstremni naleti sreće, entuzijazma ili gorčine mogli bi preplašiti drugu stranu, a vi biste vrlo brzo mogli požaliti zbog poslane poruke. Zbog toga budite oprezni.

Zamislite situaciju. Rekla vam je da putuje u Zadar s prijateljicom, međutim saznate kako će slučajno u to vrijeme i njen bivši boraviti tamo. Optužiti je za prevaru ili glumiti cool novog dečka?! Na početku veze ovakvi problemi i dileme su uobičajeni i bez obzira što vaš odgovor bio, nemojte svoj plan provesti puneći njen sms inbox.
Ako vaša poruka prelazi 140 znakova, bez obzira koliko jaki vaši osjećaji bili ili mislili da nešto morate objasniti, nemojte je slati. Također, ako primite takvu poruku nemojte se uvlačiti u zamku i razjašnjavati. Dovoljno će biti „Ne brini, o tome ćemo razgovarati kad se vidimo“.

Prekid i iza

Možda ono što se dogodilo u Zadru nije ostalo u Zadru, možda je ne želite više nikada vidjeti, ali sms, facebook ili twitter nikako nisu opcija kada želite nekoga ostaviti. Svaka djevojka zaslužuje da joj to kažete u lice. Takav prekid i o vama će ostaviti loš dojam jer će odražavati kakve ste slabe namjere imali.

Nakon što ste skupili hrabrosti i složili se da je „samo prijatelji“ najbolja opcija, nemojte dopustiti da vas lakoća slanja poruka potakne na pisanje. Posebno ako niste potpuno preboljeli prekid ili krenuli dalje doći ćete u napast da pošaljete neku kratku poruku. Ali nemojte. Iako su poruke tako jednostavne mogu vam zakomplicirati život pa se ipak suzdržite koliko god možete.