4 razloga zašto je pretrpan email sandučić vaša krivica

4 razloga zašto je pretrpan email sandučić vaša krivica

Ponekad vam se čini da je email nužno zlo. Previše toga dobivate, teško sortirate važne od nevažnih mailova, provjeravate ga 30-ak puta dnevno i imate osjećaj da vam stvara pritisak. No, slijedeća 4 razloga objašnjavaju zašto je pretrpan email sandučić upravo vaša krivica:

1. Usamljenost- Zašto provjeravate emailove slobodnim danima?“ Koliko god bili iritantni, emailovi vam ipak podižu samopouzdanje, netko vam piše, traži vaše mišljenje i sl. Ukoliko želite to izbjeći onda slobodnim danima jednostavno nemojte provjeravati emailove. S vremenom ćete naučiti i kolege na to.

2. Taština – Kada napravite dobar posao potrudite se poslati ga na što više email adresa koristeći cc opciju. No, jeste li ikada razmišljali da što više vi mailova šaljete, to ćete ih više i primati.

3. Paranoja – Strah vas je da ćete biti izostavljeni iz nekih dogovora, pregovora i slično. Ne želite da drugi nešto dogovore bez vas ili da ne saznate na vrijeme određenu informaciju pa email sve češće provjeravate bez ikakvog razloga za to.

4. Lažna produktivnost – Odgovarate na emailove na koje ne treba odgovarati, započinjete grupne rasprave putem emaila… Kada radite takve stvari imate osjećaj da radite nešto konkretno, a zapravo ako malo bolje pogledate to vrijeme ste mogli puno bolje iskoristiti.

Ostavite komentar

*