24. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Održavajte svoj laptop

Vrijeme je i da svom laptopu poklonite nešto i pokažete malo više ljubavi prema njemu kako bi vam trajao što duže...

Održavajte svoj laptop

Vrijeme je i da svom laptopu poklonite nešto i pokažete malo više ljubavi prema njemu kako bi vam trajao što duže i funkcionirao na pravi način. Slijede savjeti kako ćete na najbolji način očuvati svoj laptop:

– Redovito ga čistite. Ukoliko želite da vaš laptop živi što duže i bude ispravan redovito održavanje je nužno. Spremite datoteke koje su vam potrebne na neku vanjsku memoriju, izbrišite sve što već duže vrijeme ne koristite i mislite da vam više ni neće trebati. Posebnu pažnju posvetite i svojoj radnoj površini, sigurno je na njoj mnoštvo ikona koje vam ni za što ne služe, i njih se riješite.

– Koristite tipke za uključivanje i isključivanje računala. Iako vam se često čini najjednostavnijom opcijom samo zatvoriti laptop i ostaviti sve programe otvorenima bilo bi dobro da kada znate da ga nećete koristiti duži vremenski period da ga pravilno i isključite.

– Pripazite sa tekućinom u blizini vašeg laptopa. Ukoliko ona stvarno mora biti blizu laptopa budite oprezni da ne završi na vašoj tipkovnici.

– Ukoliko nešto prolijete po njemu odmah to i očistite. Bez obzira što se prolilo po vašem laptopu nemojte čekati da se upije ili samo obriše. Reagirajte odmah i osušite ga što prije.