19. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Loše navike pri korištenju tehnologije i kako ih se riješiti

1. Ne brinete o ergonomiji radnog mjesta – satima sjedite pred računalom, bez obzira da li ste u uredu ili kod kuće...

Loše navike pri korištenju tehnologije i kako ih se riješiti

1. Ne brinete o ergonomiji radnog mjesta – satima sjedite pred računalom, bez obzira da li ste u uredu ili kod kuće, pa trebate brinuti o tome na kakvom stolcu sjedite i kako vam je podešeno računalo.

2. Ne održavate redovito svoju tehnologiju – nemojte dopustiti da se na vašoj tipkovnici nakupljaju bakterije, a na monitoru prašina. Čišćenje i redovito održavanje će vam oduzeti malo vremena,  a bit će vam ugodnije raditi.

3. Opsjednuti ste svojim pametnim telefonom – da on može puno toga, no, opsjednutost takvim stvarima nikad nije dobra. Ako ste na kavi s prijateljima onda budite na kavi i mobitel ostavite u torbi.

4. Ne spremate svoje podatke na vanjsku memoriju – nemojte čekati da vam se nešto dogodi s podacima kako biste se sjetili da je dobro spremati ih još negdje osim na računalo.

5. Ne primjenjujete normalno gašenje računala – laptopi su toliko praktični, možete ih zatvoriti kada god poželite, kompjuter stavljate na sleep, no, ukoliko želite da vam dugo traju onda biste ih trebali redovito i gasiti. Barem tijekom noći.

6. Nosite tehnologiju u krevet – sigurno se žalite kako slabije spavate u zadnje vrijeme, a bez mobitela i laptopa ne idete u krevet. Završite sve što trebate za radnim stolom, i kada idete spavati tehnologiju ostavite na stolu.

7. Vaša lozinka je 1234 ili abcd – Prisjetite se koliko toga spremate na svoje računalo i što bi se dogodilo da netko drugi pristupi svim podacima. Nemojte biti lijeni, stavite šifru koju ne može baš svatko pogoditi.