19. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Kako održati vezu na daljinu

Prije moderne tehnologije veza na daljinu je bilo puno teže izvediva s obzirom na vrijeme koje je trebalo da se uopće primi nečije pismo. Sada je situacija nešto drugačija...

Kako održati vezu na daljinu

Prije moderne tehnologije veza na daljinu je bilo puno teže izvediva s obzirom na vrijeme koje je trebalo da se uopće primi nečije pismo. Sada je situacija značajno drugačija i ono  što se nekad činilo potpuno nemogućim sada je dio svakodnevnice uz mobitel ili računalo i brzi internet.

Ovo su načini na koje možete održati vašu vezu bez obzira na udaljenost:

1. E-mail – Gotovo svi imaju e-mail, a kod veze na daljinu oni su posebno korisni. Možete ih pisati čak i više puta dnevno, detaljno objasniti sve što je potrebno i uključiti drugu stranu u ono što vam se događa, dodati fotografije… Ne morate biti u isto vrijeme uz računalo, a ipak možete opisati svoj dan.

2. Chat  – Možete koristiti onaj najobičniji, npr.facebook chat ili one s više mogućnosti (skype gdje se možete i vidjeti pomoću web kamere). Chat će vam omogućiti jednostavniju komunikaciju, jedino što je preduvjet da oboje morate u isto vrijeme biti uz računalo.

3. Poruke – Gdje god se nalazili gotovo uvijek imate mobitel uz sebe. Iskoristite to kako biste dečku/curi pokazali da vam je stalo, opišite što radite, gdje se nalazite…

4. Slike – Sve zanimljivosti zabilježite fotoaparatnom i proslijedite dalje.

5. Facebook – ili neki drugi profil. Uploadajte fotografije, postavljajte linkove, osvježavajte statuse, komentirajte aktivnosti i slično.

6. Video pozivi