29. ožujka 2024.

Tehton

TEHno bonTON

6 načina da kreirate učinkovitiji LinkedIn profil

LinkedIn je potpuno drugačiji tip društvene mreže. Na njoj nisu glavna atrakcija zvijezde i povezivanje s prijateljima nego je naglasak...

6 načina da kreirate učinkovitiji LinkedIn profil

LinkedIn je potpuno drugačiji tip društvene mreže. Na njoj nisu glavna atrakcija zvijezde i povezivanje s prijateljima nego je naglasak na poslovnim kontaktima. Što bolji profil imate to će vas više ljudi tražiti, možda vam čak ponuditi i posao ili jednostavno se povezati s vama te komentirati aktualnosti iz vašeg područja zanimanja. Upravo zbog toga je dobro obratiti pažnju na sljedeće:

1. Budite konkretni kada opisujete što radite. Nemojte biti previše općeniti jer s tim ništa nećete postići. Što jasnije to bolje.

2. Koristite ključne riječi. Navedite sve što vas zanima. Ne možete očekivati da se na ovakvoj društvenoj mreži nešto pretpostavlja, stoga dajte mašti na volju i često nadopunjujte svoj profil s područjima zanimanja. Neka tamo uvijek budu aktualne stvari.

3. Nabavite preporuke. Naravno da nitko neće dobrovoljno staviti loše komentare na svoj rad, no, većina poslovnih kontakata ima svoje poznanike i možda baš nekome od njih dođe do izražaja vaša preporuka. Nikad ne znate tko koga zna.

4. Ažurirajte svoje radno iskustvo sukladno poslu koji tražite. Ukoliko ste sada ekonomist nema nikakve potrebe da u vašem životopisu još uvijek stoji dadilja kao posao koji ste radili tijekom studentskih dana. Držite se poslova koji su relevantni sada.

5. Dodajte malo osobnosti. LinkedIn ne mora biti isključivo vezan uz posao, pokažite svoju osobnost, možda vas baš ona izdvoji od ostalih.

6. Povezujte se. Nemojte biti stidljivi kada je povezivanje u pitanju, no, to isto tako ne znači da trebati spamati ljude. Umjerenost je kao u većini stvari i ovdje ključna.