25. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

6 tipova osoba koji koriste društvene mreže

Stručnjaci su korisnike društvenih mreža podijelili...

6 tipova osoba koji koriste društvene mreže

Stručnjaci su korisnike društvenih mreža podijelili na 6 tipova:

1. Prvi tip su osobe koje se na društvene mreže ne prijavljuju tako često. Imaju otvoren profil, no nemaju želju svoje aktivnosti dijeliti s drugima, niti ih zanimaju aktivnosti drugih. (41%)

2. Drugi tip su osobe koje su se tek nedavno prijavile na neku od društvenih mreža i to samo iz razloga kako se ne bi osjećali uskraćenima za neke informacije. Njima društvene mreže služe isključivo za povezivanje s prijateljima. (15%)

3. Treći tip su osobe koje redovito provjeravaju svoje profile, prate što njihovi prijatelji rade, no, nemaju potrebu objavljivati detalje o sebi i strogo paze koja informacija o njima će biti objavljena. (16%)

4. Četvrti tip su osobe koje su aktivne na društvenim mrežama, posebno na Facebooku. Ovaj tip osoba je redovno online, sve komentira, lajka, redovito postavlja fotografije, poveznice. Sve što se u njihovom životu događa je i na Facebooku. (6%)

5. Peti tip su osobe koje društvene mreže koriste kako bi ostale u toku, informirane, uglavnom prate brandove i njihove aktualnosti, te ostale njima zanimljive događaje i aktivnosti, no, svjesni su važnosti privatnosti pa paze što o sebi objavljuju. (19%)

6. Šesti tip su osobe koje društvene mreže zapravo koriste kako bi izrazili ono što misle i osjećaju bez obzira o čemu se radilo. (3%)