26. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Znate li što je Vine – video Instagram?

Twitter je krajem prvog mjeseca predstavio svoju verziju mobilne aplikacije za dijeljenje kratkih videozapisa...

Znate li što je Vine – video Instagram?

Twitter je krajem prvog mjeseca  predstavio svoju verziju mobilne aplikacije za dijeljenje kratkih videozapisa u trajanju do 6 sekundi i nazvao je Vine. Vine je predstavljen kao dio Twittera, no, on funkcionira i kao posebna društvena mreža unutar koje dijelite i komentirate svoje videozapise.

Aplikacija je besplatna a preuzimate je u App Storeu (aplikacija je zasada dostupna samo za iPhone i iPod uređaje, no, trenutno se radi i na ostalim verzijama) a prijavljujete se  sa svojim Twitter profilom ili email adresom te otvarate svoj profil. Zatim snimate i uređujete svoje video isječke koje poslije objavljujete na Twitter ili Facebook profilu te na Vine profilu koji je javan.

Aplikacija je u vrlo kratkom vremenskom roku postala pravi hit, a posebno je zanimljiva jer omogućava jednostavno prekidanje i nastavljanje snimanja, a videozapisi se mogu snimati i reproducirati kao animirani GIF-ovi. Iz Vinea su na svom blogu objavili kako su objave na Vineu zapravo „skraćena forma nečeg većeg“, te da su kratki videozapisi prozori u svijet ljudi, ideja i objekata od kojih se sastoje naši životi.