19. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Odaberite idealnu Facebook profilnu fotografiju

Odaberite idealnu Facebook profilnu fotografiju

Internet nas često podsjeća koliko je prvi dojam važan. Upravo zbog toga profilna fotografija na Facebooku igra vrlo važnu ulogu u vašem životu. Evo što vam stručnjaci savjetuju, kako bi vaša profilna fotografija na Facebooku trebala izgledati:

1. Koristite noviju fotografiju. Bez obzira koliko vam drage bile vaše fotografije iz djetinjstva za profilnu postavite onu koja je iz sadašnjosti. Za stare fotografije radije otvorite poseban album.

2. Pronađite nekog da vas fotografira. Fotografiranje ispred ogledala nije previše zanimljivo osobi koja to gleda. Isto tako, ukoliko se sami fotografirate fotografija će biti previše blizu ili pod krivim kutom.

3. Pronađite dobro svjetlo za fotografiranje. Previše sunca, kao i previše noćnih svjetala na vašem licu može ostaviti sjene koje će pokvariti dojam.

4. Predstavite sebe u pravom svjetlu. Fotografije koje samo vi i nekolicina prijatelja razumiju nisu za profilnu fotografiju pogotovo jer sada Facebook koriste i vaši profesori, šefovi, radne kolege i sl. Razmislite malo o dojmu koji želite ostaviti a onda pronađite fotografiju za to.

5. Izbjegavajte previše atraktivne profilne fotografije. Za profilnu fotografiju postavite jednostavnu fotografiju sebe, a sve ostale „zanimljive“ fotografije možete postavljati na vremensku crtu, u albume, ali nemojte na profilnu postaviti fotografiju za koju bi vam bilo neugodno da je vidi vaš šef ili roditelji. A znate da su profilne fotografije vidljive svima.