Kako napisati učinkovit e-mail

Kako napisati učinkovit e-mail

Broj poslanih e-mailova se svakim danom povećava i ukoliko želiš da tvoj e-mail postigne željenu učinkovitost  bilo bi dobro da obratiš pažnju na sljedeće detalje:

1. Dužina e-maila – komunikacija e-mailom bi trebala biti što je moguće kraća. Ukoliko trebaš poslati nešto što ima više teksta koristi privitke.

2. Gramatika – kao kod pisanja pisama, tako je i kod e-mailova gramatika vrlo važna, stoga, prije slanja svakako provjeri da li je tekst gramatički ispravan.

3. Naslov – budući da je naslov vrlo važan i po njemu procjenjuju koliko je e-mail zapravo bitan potrudi se da u njemu budu sve ključne riječi koje su vezane uz sadržaj, a trebale bi zainteresirati osobu kojoj ga šalješ.

4. Prije slanja još jednom provjeri sve što je napisano – koliko god ti se činilo da si sve što je potrebno dovoljno dobro objasnio prije slanja pročitaj detaljno još jednom ili zamoli nekog od kolega.

5. Paragrafi – tekst podijeli u paragrafe kako bi bio čitljiviji i razumljiviji.

6. Obrati pažnju na učestalost – ukoliko šalješ previše e-mailova, osoba kojoj ih šalješ će ih s vremenom shvaćati kao manje važne.

Ostavite komentar

*