19. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Koristite li društvene mreže i na odmoru?!

Tijekom odmora mijenjamo svoju dnevnu rutinu, no, da li to treba uključiti i gašenje uređaja preko kojih smo dostupni...

Koristite li društvene mreže i na odmoru?!

Tijekom odmora mijenjamo svoju dnevnu rutinu, no, da li to treba uključiti i gašenje uređaja preko kojih smo dostupni drugima, a isto tako i ignoriranje društvenih mreža?!

Istraživanja su pokazala kako se uglavnom ne isključujemo sa društvenih mreža kako ne bismo propustili neke bitne informacije, te kako bi nam vrijeme provedeno izvan uobičajenog mjesta boravka i dalje od obitelji bilo lakše zbog kontakta s njima. No, i dalje sve ovisi o tipu odmora koji želimo, ukoliko želimo odmor od svega što nas podsjeća na svakodnevnicu onda će uslijediti gašenje mobitela i ignoriranje moderne tehnologije pomoću koje smo u kontaktu s drugima.

Osim toga istraživanje je  pokazalo i kako 45% ispitanika nije moglo duže od nekoliko sati bez svojih mobitela na odmorima. Samo njih 19% je uspjelo izdržati bez mobitela jedan tjedan.
Isto istraživanje pokazalo je i kako je provjeravanje mobitela postala navika pa ga kontroliramo svakih 10-30 minuta što vam može pokvariti odmor kao takav.