25. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Privatnost na facebooku

Facebook nudi više mogućnosti skrivanja profila. Možeš skriti cijeli profil, određene podatke ili fotografije...

Privatnost na facebooku

Facebook nudi više mogućnosti skrivanja profila. Možeš skriti cijeli profil, određene podatke ili fotografije, svima ili samo određenim osobama.

–  Prvo što trebaš napraviti je prijaviti se na facebook sa svojom e-mail adresom i lozinkom.

–  Zatim klikni na „Postavke privatnosti“ (My Privacy) gdje možeš provjeriti koje informacije su dostupne tvojim prijateljima, prijateljima prijatelja ili općenito svima na facebooku.

–  Ukoliko želiš promijeniti postavke, ispod imaš ponuđenu opciju „Prilagodi postavke“ gdje će se otvoriti svaka pojedina stavka na tvom facebooku računu i možeš vidjeti kome je dostupna. Klikom na gumb sa strane mijenjaš dostupnost.

–  Ponovno se vrati na Privatnost.

–  Ono što još trebaš provjeriti je kome su vidljivi tvoji osobni podaci. Sam odlučuješ što će od toga biti vidljivo drugima i da li će te moći pronaći u tražilici. No, vodi računa o tome da je neke podatke ipak dobro i ostaviti vidljive kako bi te tvoji prijatelji mogli pronaći na facebooku.

–  Na dnu stranice imaš još i postavke za korištenje aplikacija, igara i web stranica, te popis blokiranih osoba. Ukoliko nekoga blokiraš ta osoba neće više biti tvoj prijatelj na Facebooku i neće moći komunicirati s tobom. Dovoljno je da upišeš njegove podatke u za to predviđen formular.

–  Ukoliko želiš vidjeti kako sada izgleda tvoj profil korisnicima facebooka koji ti nisu prijatelji klikni na „Prikaži moj profil“ u gornjem desnom kutu. Ovdje možeš provjeriti i što je dostupno nekome od tvojih prijatelja tako da u gornju kućicu upišeš ime i prezime prijatelja.