Neka vaše obiteljske fotografije izgledaju dobro

Neka vaše obiteljske fotografije izgledaju dobro

Jeste kada pokušali organizirati fotografiranje obitelji i uspjeli izvesti da takve fotografije izgledaju dobro? Vjerojatno zbog toga što se koristite zastarjelom metodom, gdje svi trebaju gledati u jednu točku i u trenutku fotografiranja reći “cheese”.

Problem loših fotografija je što treba napraviti odmak od starinskog poziranja i umjesto da pokušavate napraviti skladnu fotku dozvolite svakome da bude u pozi koja mu najbolje odgovara i koja ga opisuje.

Fotograf kroz objektiv može vidjeti ono što akteri ne mogu i može ih uskladiti kako bi fotografija izgledala što bolje. Posebnu pažnju posvetite sljedećim detaljima:

–    Neka roditelji uvijek stoje jedno uz drugo jer to ukazuje na povezanost obitelji.

–    Ukoliko je na fotografiji više ljudi pokušajte sve organizirati tako da svatko zauzme sebi najudobniju pozu. Neka netko drži čašu, zaljubljeni par neka nešto šapuće, djeca neka budu zaigrana.

–    Najviše osobe bi trebala biti u sredini fotografije.

–    Ukoliko su na fotografiji djeca neka ona budu ispred kako bi bila vidljiva.

–    Napravite više sličnih fotografija kako biste poslije mogli odabrati onu na kojoj ste najprirodniji.

– Umjesto u objektiv, svatko neka gleda u ono najzanimljivije na sceni. Zaljubljeni par neka se gleda međusobno, majke svoju djecu, stric neka slobodno bude nezainteresiran, djeca plačljiva…

– Fotografija neka prikazuje što prirodnije okruženje i osobnost pojedinaca.

Ostavite komentar

*