23. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

10 najpopularnijih SP reprezentacija na Facebooku

Kako je započelo Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi nogometni fanovi su počeli na Facebooku pokazivati svoju potporu.

10 najpopularnijih SP reprezentacija na Facebooku

Kako je započelo Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi nogometni fanovi su počeli na Facebooku pokazivati svoju potporu.

Naravno, broj fanova iz dana su dan se mijenja, ali popularnost nogometnih reprezentacija indikator je popularnosti nogometa u pojedinoj državi.

Čile

Nogometna momčad Čilea je najpopularnija na Facebooku. Ne samo da imaju najviše fanova, oko 420 tisuća, također imaju i najveći postotak fanova u odnosu na populaciju u toj državi koja se koristi internetom.

Italija

Stranica podrške na Facebooku talijanskoj momčadi ima oko 400 tisuća fanova.

Engleska

Engleska nogometna momčad ima oko 320 tisuća fanova, što je zavidna baza obožavatelja, ali to ni nije iznenađenje zbog velikog ukupnog broja Engleza koji se koriste Facebookom.

SAD

Iako se ne očekuju veliki rezultati na SP od ove reprezentacije, ona je svejedno vrlo popularna na Facebooku. Ipak, baza od oko 200 tisuća fanova je vrlo mala u odnosu na broj stanovnika koji koriste internet u toj državi.

Argentina

S nešto manje od 200 tisuća fanova Argentina ima vrlo popularnu reprezentaciju na Facebooku. Ipak, to je vrlo mala brojka obzirom da u toj državi ima oko 10 milijuna Facebook korisnika.

Meksiko

Meksiko je jedna od država u kojoj je nogomet vrlo popularan, ali reprezentacija nema previše fanova na Facebooku. S oko 170 tisuća fanova u državi u kojoj se oko 12 milijuna stanovnika koristi Facebookom to i nije neka brojka.

Grčka

Unatoč svim ekonomskim događanjima Grčka se nada kako će svoju snagu pokazati na SP. Njena reprezentacija je privukla oko 140 tisuća fanova.

Španjolska

S oko 10,4 milijuna korisnika Facebooka u Španjolskoj brojka od oko 115 tisuća fanova reprezentacije je iznimno mala. Obzirom na popularnost nogometa u toj državi čovjek bi očekivao mnogo više.

Brazil

Brazilska reprezentacija ima neke od najboljih igrača na svijetu, ali je tek na 9 mjestu popularnosti na Facebooku. Ipak, brojka od 93 tisuće fanova ne iznenađuje, jer je postotak korisnika Facebooka u odnosu na ukupan broj stanovnika općenito nizak.

Australija

Australija se našla na 10 mjestu popularnosti na Facebooku. Stranica njene reprezentacije ima oko 83 tisuće fanova, ipak u odnosu na broj stanovnika koji se koriste Facebookom ovo je vrlo niska cifra.