18. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Kako izbjeći probleme na facebooku?!

Facebook je dobar način da ostaneš u kontaktu s prijateljima, članovima obitelji pa čak i poslovnim kolegama. No, facebook može uzrokovati i probleme...

Kako izbjeći probleme na facebooku?!

Facebook je dobar način da ostaneš u kontaktu s prijateljima, članovima obitelji pa čak i poslovnim kolegama. No, facebook može uzrokovati i probleme zbog objavljivanja nekih fotografija, statusa i slično jer netko ne želi da takve stvari znaju i ostali. Ovo su načini kako spriječiti nešto takvo:

1. Ako si zabrinut da bi netko mogao vidjeti neki komentar ili status, nemoj ga stavljati na facebook. Ne možeš kontrolirati što drugi stavljaju na facebook, ali možeš kontrolirati ono što ti objavljuješ.

2. Upoznaj se malo bolje s postavkama privatnosti na facebooku. Na toj stranici imaš mnogo mogućnosti skrivanja informacija od određenih ljudi.

3. Nemoj prihvaćati niti slati zahtjeve osobama koje bi ti mogle uzrokovati probleme. Ako si imao problema s nekim u prošlosti,  ne znači da će se sada situacija promijeniti jer ste prijatelji na facebooku.

4. Koristi opciju blokiranja.  Nemoj čekati da netko prijeđe granicu dobrog ukusa, radije su unaprijed osiguraj.

5. Nemoj zaboraviti da nekoga možeš i «izbaciti» iz prijatelja.

6. Budi oprezan ako na facebooku imaš neke kolege s posla. Mnoge tvrtke to koriste kao nadzor nad svojim zaposlenicima. Nemoj stavljati ništa neprimjereno, isto tako nemoj stavljati nikakve informacije o poslu.

7. Nemoj objavljivati ništa što ni sam ne razumiješ.