29. ožujka 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Facebook vs. MySpace

Facebook i MySpace su popularne društvene mreže koje su dosta slične u svojim osnovnim funkcijama, no, isto tako se i u mnogočemu...

Facebook vs. MySpace

Facebook i MySpace su popularne društvene mreže  koje su dosta slične u svojim osnovnim funkcijama, no,  isto tako se i u mnogočemu razlikuju:

–  Na MySpaceu je dosta jednostavnije pronalaženje i dodavanje prijatelja. On je zanimljiviji korisnicima koji žele upoznati nove ljude i nove prijatelje, dok je Facebook bolji za korisnike koji se žele ponovno povezati s ljudima koje već poznaju.

–  Facebook je više povezan sa stvarnim životom i često realniji. Usmjeren je na ljude koji se već poznaju i na njihovo druženje dok je MySpace u većini slučajeva mreža korisnika koji se uopće ne poznaju u stvarnom životu i zbog toga imaju veće mogućnosti stavljanja i informacija koje nisu istinite.

–  MySpace nudi lakšu prilagodbu korisničkog profila, dodavanja fotografija, komentara, postova i slično. Također, MySpace nudi i Profile Editor gdje još dodatno prilagođavate svoj profil svojim željama.