28. ožujka 2024.

Tehton

TEHno bonTON

5 modernih uređaja koje studenti moraju imati

Moderno studiranje postalo je neizvedivo bez moderne tehnologije...

5 modernih uređaja koje studenti moraju imati

Moderno studiranje postalo je neizvedivo bez moderne tehnologije, pa bez obzira koliko roditelji smatrali kako su onima najvrjednijima sasvim dovoljni olovka i papir, to nije točno.

Moderna vremena zahtijevaju modernu tehnologiju. Uz kompjuter ili laptop ispod je 5 uređaja bez kojih je trenutno odlazak na fakultet postao nezamisliv.

-1- Mobitel s dobrim procesorom, rezolucijom i kamerom

tehnologija_za_studente_1

Dobar prosecor je nužan, posebno za studente koji su preselili u novi grad. Svako malo će trebati provjeravati vozne redove, tražiti puteve do nepoznatih ulica, provjeravati informacije… A dobra rezolucija i kamera su nužni kako bi mogli zabilježiti svoje dragocjene trenutke i podijeliti ih s drugima.

-2- Pametnu olovku

tehnologija_za_studente_2

Pametna olovka će sve bilješke automatski pretvarati u digitalni zapis, a nakon toga će se bilješke moći i pretraživati. Studiranje nosi sa sobom puno informacija, pa je bitno da se te informacije mogu s lakoćom pretraživati.

-3- Tile

tehnologija_za_studente_3

Tile je mali uređaj koji pomaže da pronađete svoje stvari. Možete ga staviti na ključeve, bicikl ili ruksak, te ćete pritiskom na gumb pronaći svoje stvari s lakoćom. Također, spojeni mobitel će zvoniti pritiskom na gumb čak i kad je stišan, tako studenti neće više gubiti vrijeme na traženje sitnica.

-4- Lokot za laptop

tehnologija_za_studente_4

Zamislite osjećaj kada ostavite laptop na stolu u knjižnici samo na minut i vratite se, a on je nestao. Jeftino i brzo rješenje je lokot za laptop kojim se laptop može pričvrstiti za stol, stolac, radijator ili stup pokraj.

-5- Vanjsku memoriju

tehnologija_za_studente_5

Najčešće USB nije dovoljan za prijenos svega što je potrebno s jednog računala na drugo, a i znatno je sporiji od vanjske memorije. Vanjska memorija je posebno korisna u slučaju da se sustav na kompjuteru sruši pred važan seminar ili za vrijeme rada na važnom projektu.