28. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

DA i NE na društvenim mrežama nakon prekida

Prekidi nikad nisu bili jednostavni i treba određeno vrijeme da se preboli prekid no, u današnje vrijeme društvenih...

DA i NE na društvenim mrežama nakon prekida

DA i NE na društvenim mrežama nakon prekida

Prekidi nikad nisu bili jednostavni i treba određeno vrijeme da se preboli prekid no, u današnje vrijeme društvenih mreža pojavljuje se jedno novo područje s kojim se morate nositi nakon prekida – društvene mreže. Ukoliko pokušavate preboljeti prekid društvene mreže mogu biti konstantni podsjetnik na bivšeg i usporiti vaš proces.

Možda se ne želite u trenutku prekida baviti još i društvenim mrežama, no, vjerojatno to ne možete izbjeći. Posebno je izraženo ovo pitanje ako ste imali status da ste u vezi, profilnu sliku s dečkom i slično.

Da li prekinuti prijateljstvo s bivši? Prestati ga pratiti? Promijeniti status stanja veze?

Nakon prekida pojavit će se pitanje da li prekinuti s bivšim prijateljstvo na Facebooku, da li ga prestati pratiti na Instagramu, što na LinkedInu i na drugim mrežama…

Najbolje bi bilo tjedan ili dva se odvojiti od društvenih mreže, kako biste prije bilo kakvi reakcija pričekali da se smiri situacija i da vam se slegnu dojmovi.

Ako ste imali status da ste u vezi, sada bi dobra opcija bila da prvo sakrijete taj status, a potom promijenite status kako ne biste izazvali komentare i krenuli u javnu raspravu na zidu o promjeni statusa veze.

Nemojte objavljivati poruke bivšem preko društvenih mreža.

Također, uzmite u obzir da ćete ako bilo što komentirate javno dobiti komentare koje možda ne želite, da kada objavite nešto javno ulazite u raspravu i ne znate što sve vam mogu drugi napisati.

Možete prestati biti prijatelji s bivšim na Facebooku. Ako niste sigurni da to želite, tada isključite obavijesti za njegov profil. I nemojte ga provjeravati.

Slike s bivšim možete skinuti ili prebaciti u novi album koji će biti privatni te odznačiti ga s tih fotografija.

Isključite obavijesti od njegovih prijatelja kako biste bili sigurni da ćete što manje informacija o njemu vidjeti na svome zidu.

Možda vam se čini zanimljivo da vidite što se događa kod njega, ali svaka obavijest o njemu će vas potaknuti na razmišljanje. Slično je i s obavijestima njegovih prijatelja. Da, to su bili i vaši prijatelji i želite znati što se s njima događa, no, možda ipak nije loša opcija na neko vrijeme sakriti njihove obavijesti, kako vas nešto ne bi neprestano podsjećalo na bivšeg.

Nemojte kod objavljivanja novih selfija i fotografija razmišljati o dojmu koji ćete ostaviti na njega, on ih možda neće niti vidjeti, nego objavljujte ono što biste neovisno o njemu htjeli objaviti.

Nakon prekida na društvenim mrežama NE raditi:
– koristiti društvene mreže kada ste ljuti
– koristiti društvene mreže kako biste iznosili loše stvari o bivšem partneru
– izbjegavajte bilo kakve agresivne statuse i objave
– objavljivati postove koji bi se mogli shvatiti kao poruka bivšem, ili objavljivati skrivene poruke bivšem
– pozivati ljude da zauzmu stranu – ako ste vi s njim prestali biti prijatelj ili ste ga prestali pratiti nemojte to tražiti od drugih
– tražiti podršku ili podupiranje od drugih javnim objavama o vezi
– slati bivšem poruke, posebno ne više njih
– slati mu linkove ili poveznice na nešto što vas je asociralo na njega
– slati mu linkove na pjesme koje su nekad bile “vaše”
– objavljivati izreke ili misli drugih o prekidu u kojima se pronalazite
– objavljivati statuse u stilu “Život je lijep”

Može se činiti zanimljivo neko pokazivanje i dokazivanje, no, većina ljudi to primijeti te vrlo često takve objave kod većine djeluju kao da patite i želite nešto pokazati bivšem, a ne kao da vam je sada život stvarno lijep.

Ako imate nešto što želite objaviti, to objavite, ali ako je i najmanja ideja da će to i on pročitati, da ćete mu nešto pokazati ili dokazati, tada je možda bolje takve objave preskočiti.

Vezano: