26. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Neka vaše obiteljske fotografije izgledaju dobro

Jeste kada pokušali organizirati fotografiranje većeg broja ljudi...

Neka vaše obiteljske fotografije izgledaju dobro

Jeste kada pokušali organizirati fotografiranje obitelji i uspjeli izvesti da takve fotografije izgledaju dobro? Vjerojatno zbog toga što se koristite zastarjelom metodom, gdje svi trebaju gledati u jednu točku i u trenutku fotografiranja reći “cheese”.

Problem loših fotografija je što treba napraviti odmak od starinskog poziranja i umjesto da pokušavate napraviti skladnu fotku dozvolite svakome da bude u pozi koja mu najbolje odgovara i koja ga opisuje.

Fotograf kroz objektiv može vidjeti ono što akteri ne mogu i može ih uskladiti kako bi fotografija izgledala što bolje. Posebnu pažnju posvetite sljedećim detaljima:

–    Neka roditelji uvijek stoje jedno uz drugo jer to ukazuje na povezanost obitelji.

–    Ukoliko je na fotografiji više ljudi pokušajte sve organizirati tako da svatko zauzme sebi najudobniju pozu. Neka netko drži čašu, zaljubljeni par neka nešto šapuće, djeca neka budu zaigrana.

–    Najviše osobe bi trebala biti u sredini fotografije.

–    Ukoliko su na fotografiji djeca neka ona budu ispred kako bi bila vidljiva.

–    Napravite više sličnih fotografija kako biste poslije mogli odabrati onu na kojoj ste najprirodniji.

– Umjesto u objektiv, svatko neka gleda u ono najzanimljivije na sceni. Zaljubljeni par neka se gleda međusobno, majke svoju djecu, stric neka slobodno bude nezainteresiran, djeca plačljiva…

– Fotografija neka prikazuje što prirodnije okruženje i osobnost pojedinaca.