Kako izbrisati Instagram profil u tri jednostavna koraka (2023.)

Kako izbrisati Instagram profil u tri jednostavna koraka (2021)

Kako izbrisati Instagram profil

Ukoliko želite izbrisati svoj profil na Instagramu možete to napraviti kroz ova tri jednostavna koraka.

Potrebno je prijaviti se sa svojim korisničkim imenom i lozinkom na njihovu web stranicu Instagram.com.

Brisanje Instagram profila:

1- Kliknite stranicu za BRISANJE PROFILA u svojim postavkama profila. Ukoliko je ne možete pronaći u izborniku , možete koristiti ovaj direktni link: ZAHTJEV BRISANJE INSTAGRAM PROFILA

2- Iz padajućeg izbornika odaberite razlog zbog kojeg želite izbrisati INSTAGRAM profil.

3- Nakon to proučite druge opcije, ponovno UNESITE LOZINKU, i kliknite na IZBRIŠI KORISNIČKI RAČUN.

Ovisno o postavkama računa, a to ćete pročitati u obavijesti iznad gumba IZBRIŠI KORISNIČKI RAČUN, račun, kao i svi podaci na njemu, pojedinosti vašeg profila i korisničkog računa izbrisat će se mjesec dana od dana klikanja na gumb IZBRIŠI, a u međuvremenu, kroz mjesec dana račun se neće prikazivati na Instagramu, što vam ostavlja mjesec dana da se možete predomisliti i ponovno aktivirati račun.

Nakon isteka mjesec dana, sve fotografije, video isječci, komentari i prijateljstva će biti u potpunosti obrisani te ih nije moguće vratiti. Također, neko vrijeme se nećete moći ni ponovno registrirati sa istim korisničkim imenom.

Ovo bi trebali moći napraviti i s mobitela i s kompjutera kada ste ulogirani u svoj račun.

Ako želite samo privremeno onemogućiti Instagram račun

Ako želite samo privremeno onemogućiti svoj račun, a ostaviti opciju da ga možete opraviti tada to možete napraviti također krroz tri jedsotavna koraka:

1- Kliknite na svoje korisničko ime ili fotografiju gore desno

2- Odaberite uređivanje profila – uredi profil (POSTAVKE)

3- Nakon toga idete skroz na dno stranice i odaberete mogućnost PRIVRMENO DEAKTIVIRAJ MOJ RAČUN

Rok od mjesec dana za brisanje profila

Da biste prošli kroz proces brisanja profila ne možete to kao nekad napraviti trenutno. Nekad je Instagram brisao vaš račun istog trena i više mu niste mogli pristupiti. Sada je ostavljen privremeni rok u kojem se vaš račun ponaša kao da je izbrisan, ali je samo privremeno onemogućen, što vam ostavlja mogućnost da se predomislite.

Nakon isteka roka od mjesec dana trebat će proći još neko vrijeme prije nego se vaši podaci izbrišu sa Instagram servera, jer se brišu periodično.

Kako SAČUVATI podatke sa svog Instagram profila prije nego ih OBRIŠETE

Ako želite sebi za uspomenu sačuvati ono što je bilo na vašem Instagram profilu prije procesa brisanja, možete zatražiti da vam se pošalju vaši podaci, postovi, komentari i profilne informacije.

To također možete napraviti kroz tri jednostavna koraka:

1- Otvorite svoj Instagram profil i kliknite na svoju sliku. Odaberite opciju POSTAVKE.

2- Iz izbornika odaberite PRIVATNOST I SIGURNOST. Dođite do PREUZIMANJE PODATAKA i kliknite na ZATRAŽITE PREUZIMANJE.

3- Provjerite mail ili upišite novi, te kliknite DALJE.

Kroz 48 sati dobit ćete link na kojem će biti vaši podaci spremni za PREUZIMANJE.

Možete li oporaviti podatke koje ste obrisali sa svog Instagram profila

Kao što je spomenuto iznad, jednom kada se vaš Instagram profil obriše, mjesec dana nakon podnošenja zahtjeva, više nam opcije povratka pratitelja, fotografija ili mogućnosti korištenja svog korisničkog imena. Nakon što se račun obriše nitko od vaših prijatelja vas neće moći pronaći ili vidjeti fotografije koje ste bili nekad učitali.

Za sada vam to što ste preuzeli, napravili download podataka putem maila ne pomaže da oporavite svoj račun, ti podaci su namijenjeni vama, kako biste imali osobni trag o komentarima, postovima i fotografijama, a ne oporavku računa.

Zbog trajnog brisanja svih podataka s računa Instagram vam ostavlja tih 30 dana za predomišljanje. Tih 30 dana je zamišljeno kao razdoblje u kojem možete shvatiti kako je brisanje računa bila pogreška i kako želite ipak ponovno aktivirati svoj profil. Zbog toga je ukoliko niste 100 posto sigurni da želite obrisati račun bolja opcija privremeno deaktivirati račun, nego brisati ga potpuno.

16 komentara

 1. Moze li mi neko pomoci oko sljedeceg;
  Imam instagram, koristim ga bez problema jer ulazim preko FB. Hocu skroz da izbrisem instagram ali sam zaboravio sifru ( instagrama), tako da, kad idem na ono ,,zaboravili ste lozinku” oni mi posalju novu sifru na mail ali ja ne mogu uci jer, kako sam rekao, zaboravio sam sifru? Volio bih kada bi mi neko dao konkretnu pomoc jer sam pokusavao na dosta nacina.
  Hvala

 2. Posto sam stalno pokusavala izbrisati profil na inst. nisam uspjela, nikako da mi posalju kako da obnovim sifru mejlom, e sad moze li mi se ukinuti racunn ako me blokiraju i koliko je blokiranja potrebno?? Molim na odgovoru i hvala unaprijed.

 3. Ja ne mogu izbrisati nikako profil ne pise mi to da izbrisem profil a stvarno potrebno mi je ds ga izbrisem.ima li neki drugi nacin.

 4. Kada komentiram slike izbaci mi gresku a do jucer sam mogla komentirati tu istu sliku a sad mi izbacuje da je greska zbog privatnosti

 5. Selena Marija i meni takodje!Vise puta sam pokusavao da izbrisem aplikaciju sa telefona pa da je ponovo instaliram ali nista, ukoliko neko zna sta da radimo neka nam pomogne!

 6. Hej narode. Poludela sam od Instagrama. Radio je lepo. Ali odjednom mi trazi da potvrdim broj telefona. Ja upisem broj ali onaj kod za potvrdu ne stize uopste.
  Ne mogu nista da uradim. Zeznuo mi je nekoliko naloga koji stoje i ja ne mogu nista da uradim.

Ostavite komentar

*