22. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Kako izbrisati Instagram profil u tri jednostavna koraka (2024.)

Svoj profil na Instagramu možete izbrisati kroz ova tri jednostavna koraka...
Kako izbrisati Instagram profil u tri jednostavna koraka (2021)

Kako izbrisati Instagram profil

Ukoliko želite izbrisati svoj profil na Instagramu možete to napraviti kroz ova tri jednostavna koraka.

Potrebno je prijaviti se sa svojim korisničkim imenom i lozinkom na njihovu web stranicu Instagram.com.

Brisanje Instagram profila:

1- Kliknite stranicu za BRISANJE PROFILA u svojim postavkama profila. Ukoliko je ne možete pronaći u izborniku , možete koristiti ovaj direktni link: ZAHTJEV BRISANJE INSTAGRAM PROFILA

2- Iz padajućeg izbornika odaberite razlog zbog kojeg želite izbrisati INSTAGRAM profil.

3- Nakon to proučite druge opcije, ponovno UNESITE LOZINKU, i kliknite na IZBRIŠI KORISNIČKI RAČUN.

Ovisno o postavkama računa, a to ćete pročitati u obavijesti iznad gumba IZBRIŠI KORISNIČKI RAČUN, račun, kao i svi podaci na njemu, pojedinosti vašeg profila i korisničkog računa izbrisat će se mjesec dana od dana klikanja na gumb IZBRIŠI, a u međuvremenu, kroz mjesec dana račun se neće prikazivati na Instagramu, što vam ostavlja mjesec dana da se možete predomisliti i ponovno aktivirati račun.

Nakon isteka mjesec dana, sve fotografije, video isječci, komentari i prijateljstva će biti u potpunosti obrisani te ih nije moguće vratiti. Također, neko vrijeme se nećete moći ni ponovno registrirati sa istim korisničkim imenom.

Ovo bi trebali moći napraviti i s mobitela i s kompjutera kada ste ulogirani u svoj račun.

Ako želite samo privremeno onemogućiti Instagram račun

Ako želite samo privremeno onemogućiti svoj račun, a ostaviti opciju da ga možete opraviti tada to možete napraviti također krroz tri jedsotavna koraka:

1- Kliknite na svoje korisničko ime ili fotografiju gore desno

2- Odaberite uređivanje profila – uredi profil (POSTAVKE)

3- Nakon toga idete skroz na dno stranice i odaberete mogućnost PRIVRMENO DEAKTIVIRAJ MOJ RAČUN

Rok od mjesec dana za brisanje profila

Da biste prošli kroz proces brisanja profila ne možete to kao nekad napraviti trenutno. Nekad je Instagram brisao vaš račun istog trena i više mu niste mogli pristupiti. Sada je ostavljen privremeni rok u kojem se vaš račun ponaša kao da je izbrisan, ali je samo privremeno onemogućen, što vam ostavlja mogućnost da se predomislite.

Nakon isteka roka od mjesec dana trebat će proći još neko vrijeme prije nego se vaši podaci izbrišu sa Instagram servera, jer se brišu periodično.

Kako SAČUVATI podatke sa svog Instagram profila prije nego ih OBRIŠETE

Ako želite sebi za uspomenu sačuvati ono što je bilo na vašem Instagram profilu prije procesa brisanja, možete zatražiti da vam se pošalju vaši podaci, postovi, komentari i profilne informacije.

To također možete napraviti kroz tri jednostavna koraka:

1- Otvorite svoj Instagram profil i kliknite na svoju sliku. Odaberite opciju POSTAVKE.

2- Iz izbornika odaberite PRIVATNOST I SIGURNOST. Dođite do PREUZIMANJE PODATAKA i kliknite na ZATRAŽITE PREUZIMANJE.

3- Provjerite mail ili upišite novi, te kliknite DALJE.

Kroz 48 sati dobit ćete link na kojem će biti vaši podaci spremni za PREUZIMANJE.

Možete li oporaviti podatke koje ste obrisali sa svog Instagram profila

Kao što je spomenuto iznad, jednom kada se vaš Instagram profil obriše, mjesec dana nakon podnošenja zahtjeva, više nam opcije povratka pratitelja, fotografija ili mogućnosti korištenja svog korisničkog imena. Nakon što se račun obriše nitko od vaših prijatelja vas neće moći pronaći ili vidjeti fotografije koje ste bili nekad učitali.

Za sada vam to što ste preuzeli, napravili download podataka putem maila ne pomaže da oporavite svoj račun, ti podaci su namijenjeni vama, kako biste imali osobni trag o komentarima, postovima i fotografijama, a ne oporavku računa.

Zbog trajnog brisanja svih podataka s računa Instagram vam ostavlja tih 30 dana za predomišljanje. Tih 30 dana je zamišljeno kao razdoblje u kojem možete shvatiti kako je brisanje računa bila pogreška i kako želite ipak ponovno aktivirati svoj profil. Zbog toga je ukoliko niste 100 posto sigurni da želite obrisati račun bolja opcija privremeno deaktivirati račun, nego brisati ga potpuno.