28. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Što znači XOXO i ostale kratice

Kratica XO u porukama i chatu znači Kiss and Hug, u prijevodu „pusa i zagrljaj“...

Što znači XO

Kratica XO u porukama i chatu znači Kiss and Hug, u prijevodu „pusa i zagrljaj“.

XO je skraćena verzija popularno korištene kratice XOXO, što se koristi kada želimo nekome poslati puse i zagrljaje ili hugs and kisses.

Što znači XOXO

Kratica XOXO u porukama i chatu znači zagrljaj i puse ili doslovno hugs and kisses na engleskom jeziku.

Kratica XOXO koristi se kao pozdrav među zaljubljenim osobama, ali ovu kraticu uobičajeno koriste i djevojke u međusobnom pozdravljanju.

Što znači XTL

U chatovima i porukama kratica XTL znači Cross the line, a znači da je netko prešao granicu sa svojim komentarom ili porukom. Ako je netko prešao granicu to znači da je otišao predaleko, te da njegova izjava ili poruka nije prikladna za vaša dopisivanje ili da je čak uvredljiva.

Što znači XX

U online dopisivanju, porukama ili chatu XX znači Kisses ili puse. Obično znak X predstavlja puse, a onoliko iksića koliko koristite toliko šaljete pusa. XX je produžena verzija X, koji označava jednu pusu.

Što znači Y

Kratica Y u dopisivanju, chatu ili porukama u pravilu znači Why, ili u prijevodu zašto, ali ponekad se koristi i kao kratica za „Yes“ kada se odgovara na neko pitanje.

Da bi se izbjegla zbunjenost trebalo bi koristiti interpunkciju pa ako pitate zašto koristite Y?, a ako je Y da, ta stavite jednostavno Y.

Rjeđe, ali se također Y  koristi kada vam je nešto dosadno ili naporno.

Što znači kratica Y/R

U online dopisivanju putem poruka ili chata kratica Y/R označava Yeah right, ili u prijevodu kako da ne. Obično se koristi kada je nečija izjava pomalo banalna pa ne vjerujemo u nju.

Što znači kratica Y2K

Kratica Y2K u dopisivanju putem chata, maila ili poruka znači You’re too kind i obično je koristimo kada nekome želimo nešto zahvaliti. Koristimo je umjesto riječi hvala.

Što znači kratica YBS

U dopisivanju putem maila, chata ili poruka kratica YBS znači You’ll be sorry ili u prijevodu kasnije će ti biti žao.

Obično se koristi kada želimo nekome dati do znanja da se ne slažemo s njegovim odabirom ili da mislimo kako griješi.

Što u znači YD

Kratica YD u dopisivanju putem poruka ili maila znači Yes dear, u prijevodu da draga/i a najčešće je koriste međusobno partneri kada odgovaraju na zahtjev.

Što znači kratica YG2BJ

U dopisivanju putem maila, poruka ili chata kratica YG2BJ You’ve got to be joking (mora da se šališ) obično se koristi kada izražavamo iznenađenje i nevjericu vezano uz nešto što je druga osoba napisala ili podijelila.

Što znači AKA

Kratica AKA se koristi kada želimo označiti drugi naziv za neki predmet ili stanje. Skraćena je verzija od Also known as ili također poznat kao.

Što znači kratica ASAP

Kratica ASAP u porukama, chatu ili drugim vrstama dopisivanja označava As soon as possible ili što je prije moguće. Ponekad se koristi i u govoru, a tada se izgovara kao A-sap.