20. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Digitalni znakovi da vas vara

Varanje nije ništa novo. Tajna dopisivanja, sastanci i osjećaji su svima već dobro poznati. No, postoje i neki signali...

Digitalni znakovi da vas vara

Varanje nije ništa novo. Tajna dopisivanja, sastanci i osjećaji su svima već dobro poznati. No, postoje i neki signali koji na to upućuju a koje možda do sada niste primijetili ili niste obraćali dovoljno pažnje:

– Chatanje dok ste vi u blizini. Na taj način pokazuje kako nema dovoljno poštovanja prema vama. Istina je da gotovo svi chataju, no, ukoliko je nešto bezazleno partner će vam sam otvoreno reći o čemu se radi i s kim se dopisuje.

– Opsjednutost brisanjem starih sms poruka. Ukoliko vaš partner odjednom ima potrebu brisanja svih poruka koje je primio i poslao moguće je da vam nešto krije.

– Zatvaranje emailova kad se približite kompjuteru/laptopu. Osim ako je u pitanju neka vrlo važna poslovna tajna budite malo oprezniji.

– Postaje nervozan kada ga zamolite da vam posudi svoj mobitel. U mobitelu se uvijek krije toliko informacija, fotografija, poruka, s tim da je kod sms-a zanimljivo da nikad ne zna kada će ga dobiti i što možete pročitati.

Naravno da je vrlo teško otkriti da li vas partner vara, no, ukoliko primijetite neke signale koji na to upućuju razgovarajte s njim i recite što vam smeta. Možda je stvarno nešto bezazleno u pitanju i razgovorom možete riješiti problem, no, ukoliko nije, bolje je da se što prije s tim suočite kako biste mogli krenuti dalje.