29. ožujka 2024.

Tehton

TEHno bonTON

5 najvažnijih pravila ponašanja na Facebooku

Prije nego što objaviš nešto kontroverzno ili što će utjecati na druge pričekaj 24 sata. Nakon što prođe taj period moći ćeš objektivnije procijeniti situaciju...

5 najvažnijih pravila ponašanja na Facebooku

1. Prije nego što objaviš nešto kontroverzno ili što će utjecati na druge pričekaj 24 sata. Nakon što prođe taj period moći ćeš objektivnije procijeniti situaciju. Obavezno je pogledaj i iz neke druge perspektive, što bi na to mogli reći drugi… Tako ćeš lakše procijeniti što treba objaviti, a što ipak ne.

2. Ukoliko ti netko napiše nešto provokativno, također nemoj žuriti sa odgovorom. Pričekaj dan ili dva kako ne bi u trenutku ljutnje rekla neke stvari za kojima ćeš kasnije požaliti.

3. Kada nisi sigurna oko nekih statusa, komentara, grupa i slično, pitaj nekog bliskog prijatelja za savjet. On će ti pomoći procijeniti što je bitno.

4. Nikada nemoj svoje frustracije rješavati na Facebooku. Facebook je velika društvena mreža i sve može poprimiti puno veće razmjere nego što ti se na prvi pogled čini. Svoje privatne probleme rješite privatno. Za neke stvari je bolje da ih svi ne znaju.

5. Budi kratka i jasna kada su statusi i komentari u pitanju. Za velike rasprave, emocije, dopisivanja i slično postoje puno bolja mjesta od Facebooka.