23. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

7 načina da poboljšate svoje online razgovore

Online razgovori su sve češći način komunikacije i razmjene informacija. Ovo su savjeti kako bi vaš chat bio što...

7 načina da poboljšate svoje online razgovore

Online razgovori su sve češći način komunikacije i razmjene informacija. Ovo su savjeti kako bi vaš chat bio što učinkovitiji:

1. Postavite sebi jasne ciljeve prije ulaska u razgovor. Ako se želite s nekim dopisivati morate znati i zbog čega. Da li tražite druženje, simpatiju, poslovne razgovore, savjete, podršku…

2. Ukoliko želite razgovarati o temi koja vas posebno zanima (npr. poznata osoba, voćarstvo…) onda pronađite stranice ili grupe na kojima se dopisuju ljudi sličnih interesa. Tako ćete sebi uštedjeti puno vremena.

3. Budite ono što jeste. Nemojte se pretvarati i glumiti nešto što niste samo kako biste drugima bili zanimljiviji jer to i tako neće potrajati. Ovako će potraga možda biti malo duža, ali u svakom slučaju i efektnija.

4. Napravite sebi raspored i držite se toga. Ukoliko sebi ne napravite raspored na chatu biste vrlo brzo mogli provoditi puno više vremena nego što biste trebali, a na taj način drugima postati i manje zanimljivi.

5. Planirajte dopisivanje, ali sami procijenite kada je potrebno da budete fleksibilni i malo više vremena potrošite na dopisivanje s drugima. Ipak, nemojte prečesto raditi iznimke.

6. Koristite grupni chat. Bit će vam zanimljivije ukoliko se s više osoba dopisujete o onome što vas zanima. Ukoliko su vam potrebni savjeti, više osoba će vam tu također brže i lakše pomoći.

7. Zahvalite ljudima koji vam pomažu. Ukoliko chat koristite kako biste unaprijedili poslovanje ili se više informirali o određenim temama zahvalite osobi koja vam je pomogla.